Beef en Steak

Eerste keer maminha ezeltje.

Petra

Sprokkelaar
Berichten
33
Eerste keer maminha stuk vlees. Volgende keer laat ik hem iets minder rood worden.
Het smaakte wel heel lekker . Vanmorgen het meeste vet op het vlees weg gehaald en de vetkap beetje kruislings ingesneden. Ingesmeerd met mosterd en dan white rub erover. Ingepakt in de koelkast laten staan. Ik heb het reverse sear methode gedaan. 110 ° C tot kerntemperatuur van 48. Daarna bbq opgestookt tot 250°C 2 x2 min op direct vuur

20240922_094613.jpg


20240922_095318.jpg


20240922_181809.jpg


20240922_183249.jpg


20240922_182840.jpg


20240922_182932.jpg


IMG-6fffc0c8511337a4e07ab381aa96aadd-V.jpg
 
Ziet er top uit! Mooi gelukt.

Iets langer laten rusten voor het aansnijden voorkomt/verminderd het bloeden/leeglopen.

Zeker 5 min rust aanhouden.
 
Mankeert niks an, persoonlijk mag ie nog wel wat roder van mij

Als het maar gesmaakt heeft 👍🏻
 
Niets meer aan doen.
Smakelijk.
 
Heerlijk!

Mooi gemaakt.
cuisson is prima zo. 😋
 
Zo bereidde ik ook altijd de maminha. Dit jaar echter een keer op de camping brisket style klaar gemaakt en dat is zeker ook de moeite waard!
 
Terug
Bovenaan Onderaan