M
marcel64
Gast
Afgelopen zaterdag moest het eindelijk dan gaan gebeuren, voor het eerst low&slow.
We waren totaal met 13 personen dus moest er genoeg wat vlees op tafel.
Spareribs, kalf ribeye, sateh, hamburgers en worstjes.
En als salade de coleslaw van Dominique
En natuurlijk stokbrood
Vrijdag avond begonnen met de spareribs (Vogler Makro) te rubben met de basis rub van noskos.
Daarna in de folie gepakt en in de koelkast gelegd.
Coleslaw van dominique gemaakt, helaas geen foto.
Sateh van DanBras gemaakt van kippendijen, ook geen foto.
Zaterdag om 11.30 uur begonnen met opstoken.
Eerst de spareribs 2.5 uur op +/- 107C gedaan, daarna nog een 1.5 uur in de alum-folie met appelsap.
Daarna was het de beurt voor de kalf ribeye, afgeprijst bij de makro gehaald.
De ribeye alleen maar gekruid met peper en zout en om de 2cm ingesneden en gevuld met Roasted Garlic Herb Butter (recept noskos)
20 min op 175C laten garen en daarna terug naar de 107C tot de kerntemperatuur 58C was.
Ingepakt in de alum-folie en 20 min laten rusten
Nu kon het feest beginnen, eerst de ribeye aangesneden en deze was heerlijk medium rare en heerlijk van smaak.
De spareribs terug op de bbq en gemopt met een kant en klare saus.
Heerlijk deze low&slow bereide spareribs voor mij nooit meer voorgegaarde spareribs.
De sateh van DanBras viel ook erg in de smaak, verwoede pindasaus eters vonden ze ook lekker zonder pindasaus .
Helaas heb ik van alles te weinig of geen foto?s gemaakt.
Door de onervarenheid was ik meer met de bbq bezig dan aan de foto?s te denken.
Iedereen bedankt voor de recepten, wat deze bbq sessie voor mij tot een succes heeft gemaakt.
We waren totaal met 13 personen dus moest er genoeg wat vlees op tafel.
Spareribs, kalf ribeye, sateh, hamburgers en worstjes.
En als salade de coleslaw van Dominique
En natuurlijk stokbrood
Vrijdag avond begonnen met de spareribs (Vogler Makro) te rubben met de basis rub van noskos.
Daarna in de folie gepakt en in de koelkast gelegd.
Coleslaw van dominique gemaakt, helaas geen foto.
Sateh van DanBras gemaakt van kippendijen, ook geen foto.
Zaterdag om 11.30 uur begonnen met opstoken.
Eerst de spareribs 2.5 uur op +/- 107C gedaan, daarna nog een 1.5 uur in de alum-folie met appelsap.
Daarna was het de beurt voor de kalf ribeye, afgeprijst bij de makro gehaald.
De ribeye alleen maar gekruid met peper en zout en om de 2cm ingesneden en gevuld met Roasted Garlic Herb Butter (recept noskos)
20 min op 175C laten garen en daarna terug naar de 107C tot de kerntemperatuur 58C was.
Ingepakt in de alum-folie en 20 min laten rusten
Nu kon het feest beginnen, eerst de ribeye aangesneden en deze was heerlijk medium rare en heerlijk van smaak.
De spareribs terug op de bbq en gemopt met een kant en klare saus.
Heerlijk deze low&slow bereide spareribs voor mij nooit meer voorgegaarde spareribs.
De sateh van DanBras viel ook erg in de smaak, verwoede pindasaus eters vonden ze ook lekker zonder pindasaus .
Helaas heb ik van alles te weinig of geen foto?s gemaakt.
Door de onervarenheid was ik meer met de bbq bezig dan aan de foto?s te denken.
Iedereen bedankt voor de recepten, wat deze bbq sessie voor mij tot een succes heeft gemaakt.