- Berichten
- 3.198
Voor op de lijst bij naar aanleiding van de goede voornemens 2024 van @SandyMan: Voor de eerste keer eendenborst.
Op één of andere manier trok het ons niet: eendenborst...........
Vrouw lief is opgegroeid met Donald Duck en zijn neefjes en is niet van "het wild". Ook bij mij onbekend dus onbemind.
Dit weekend echter alleen thuis met jongste die de steak het liefst zelf uit het rund bijt dus het moest ervan komen.
En in alle eerlijkheid: voor de zekerheid en als eventuele back up toch 2 flat iron / sucade steaks erbij genomen.
Gekozen voor "de basis" gewoon PeZo. Als het dan al lekker is dan gaan we het uitbouwen.
Eendenborstje bij de buurtsuper gehaald, was al netjes schoon.
Vetlaagje ingesneden in ruitpatroon en nog een uurtje of 2 de koelkast in.
Uiteraard de sucadesteaks er ook bij.
BBQ op gestookt met een directe en indirecte zone.
Eendje erop met de vetlaag naar beneden op directe deel. Een beetje bewegen om de vlammen zoveel mogelijk te ontwijken.
@noskos had al gewaarschuwd: het rookt! En dat was zo.
Toen de buitenkant goed was nog even laten liggen indirect tot de kern 55-60 graden was.
Garing was mooi rose +.
Vlees nog heerlijk mals.
Met salade en vlaamse friet een heerlijk maal. Structuur is meer kip smaak gaat meer richting rund?
Dit gaan we vaker doen.
Ondanks dat het heerlijk was hebben we toen ook de flat iron`s maar opgegeten. We waren er toch.
Op één of andere manier trok het ons niet: eendenborst...........
Vrouw lief is opgegroeid met Donald Duck en zijn neefjes en is niet van "het wild". Ook bij mij onbekend dus onbemind.
Dit weekend echter alleen thuis met jongste die de steak het liefst zelf uit het rund bijt dus het moest ervan komen.
En in alle eerlijkheid: voor de zekerheid en als eventuele back up toch 2 flat iron / sucade steaks erbij genomen.
Gekozen voor "de basis" gewoon PeZo. Als het dan al lekker is dan gaan we het uitbouwen.
Eendenborstje bij de buurtsuper gehaald, was al netjes schoon.
Uiteraard de sucadesteaks er ook bij.
BBQ op gestookt met een directe en indirecte zone.
Eendje erop met de vetlaag naar beneden op directe deel. Een beetje bewegen om de vlammen zoveel mogelijk te ontwijken.
@noskos had al gewaarschuwd: het rookt! En dat was zo.
Toen de buitenkant goed was nog even laten liggen indirect tot de kern 55-60 graden was.
Garing was mooi rose +.
Vlees nog heerlijk mals.
Met salade en vlaamse friet een heerlijk maal. Structuur is meer kip smaak gaat meer richting rund?
Dit gaan we vaker doen.
Ondanks dat het heerlijk was hebben we toen ook de flat iron`s maar opgegeten. We waren er toch.
Laatst bewerkt: