BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer de wedstrijd pulled pork

 
 

Iman

Tondelzoeker
Berichten
13
Voor een verjaardagsfeestje wilde ik wel eens iets anders voorschotelen dan een bitterbal of een plankje kaas. Om de lat gelijk hoog te leggen, heb ik gekozen voor de wedstrijd pulled pork.

Voor mij was het de eerste keer low & slow op een Weber.

Vrijdag begonnen met het injecteren en rubben van de nek van 2.9 kg.




Na het rubben, inpakken en een nachtje de koelkast in.

De volgende ohtend, om 7 uur, de Weber met de snake methode voorbereid.


Knorretje uit de koelkast en het folie eraf gehaald.


Rond een uur of 8 het vlees op de bbq.


De temperatuur kon ik redelijk constant houden tussen de 110 en 120 graden.
Na 3,5 uur en een kerntemperatuur van 65 graden, moest ik toch even kijken hoe hij eruit zag.


Na een uur of 5 was de kerntemperatuur 74 graden en kon glace erop.


Na ongeveer 1,5 uur de boel ingepakt en weer terug op de bbq om het vlees naar een kerntemperatuur van 88 graden te brengen.
Wel wat extra briketten moeten toevoegen.


Het eindresultaat.


Met een man of 15 hebben we genoten van een sappig, mals en zeer smaakvoll stukje vlees. 
 
Mooi verslag. En die 15 personen zullen je zeker nog vaak vragen om het te herhalen. Ik doe vaak nog een extra stap. Die ik niet vaak zie hier. Na het pullen mix ik het vlees met een bbq saus en apple cider. Om het nog een 1/2 uurtje te laten sudderen. Doet iemand anders dit ook? Rest partijtjes gaan dan in een zip lock in de vriezer. Later met zak en al in de magnetron.
33551fa37c6ef000cc0d3c64e7e87b3b.jpg
966d7b3807262c61b29acd86d7c7df9b.jpg
7609716f1f81139f2e1e069d185976bd.jpg
7a0c7c8237495eae3f9a1831c2c693ca.jpg
39e4b0349182eabaafd3aa5b0ce5623b.jpg


Vanaf mijn trouwe Note-3.

 
Na het pullen gaat er idd nog een saus doorheen.

PP Eindsaus
Ingredienten:
? cup vocht dat uit de folie komt na het rusten van de procureur
? cup appelsap
? cup barbecuesaus (bijvoorbeeld Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worchestershire saus
 
Mooi. Ik gebruik ook meestal een vergelijkbare mix. Meestal met bruine basterdsuiker voor de Kids. En gebruik broodjes met geraspte kaas voor serveren.

Vanaf mijn trouwe Note-3.

 
ziet er lekker uit!

 
lekker hoor, pp gaat er altijd in, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Lekker broodje zo. Gefeliciteerd met je Knor.
 
Erg mooi! Dit staat bij mij zaterdag op de agenda. Waar heb je de PP gehaald? Edit: ik zie het al: Hanos. En je hebt de Noskos rub gebruikt? Ikzelf ga voor de LetzQ porkrub.
 
Rob Reinerink zei:
Erg mooi! Dit staat bij mij zaterdag op de agenda. Waar heb je de PP gehaald? Edit: ik zie het al: Hanos. En je hebt de Noskos rub gebruikt? Ikzelf ga voor de LetzQ porkrub.

Ik heb de Southern Succor Rub gebruikt.
Omdat het mijn eerste pulled pork is, heb ik dit recept aangehouden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan