Beef en Steak

Eerste keer de nieuwe bbq gebruikt voor spareribs

some

Tondelzoeker
Berichten
6
Afgelopen weekend eindelijk mijn nieuwe Masterbuilt AutoIgnite 545 in gebruik genomen! Ik had al een tijdje zin om spareribs te maken en dit leek me de perfecte kans.

Op zaterdagavond heb ik de ribs goed in de rub gezet met het recept van BBQ Junkie's Spareribs Rub en zondagmorgen rond 11:00 begonnen, ondanks dat het nog -2°C was. Maar het was prachtig weer en de zon scheen vollop, dus dat maakte veel goed. De BBQ ingesteld op 121°C (lager kon helaas niet) en de ribs er 3 uur op laten liggen.
Ribs op de bbq.jpg


Daarna ingepakt met appelhoning, basterdsuiker, boterklontjes en een beetje verwaterde appelazijn (had geen appelsap meer 😅) en nog 2 uur verder laten garen.

Helaas vergeten foto's te maken van de ingepakte fase, maar het eindresultaat mocht er zeker zijn! Ik heb uiteindelijk geen barbecuesaus gebruikt voor een derde fase, omdat het gezin daar niet zo dol op is en ik stiekem zelf ook wilde proeven hoe goed de rub uitpakte. Spoiler: ze waren heerlijk!

Ondertussen nog een simpele zelfgemaakte coleslaw erbij geflanst en alles bij elkaar was het echt een geslaagde eerste BBQ-dag. De ribs hadden een prachtig rozig rookrandje en vielen met een kleine bite van het bot af. Al met al super tevreden met m’n eerste sessie op de Masterbuilt!
Eerste keer ribs fullplate.jpeg
 
Niets mis mee. Ribbels zien er mooi uit. Hadden ze nog een bite of waren ze fall of the knookje?
 
  • Leuk
Waarderingen: some
Een mooi resultaat met de nieuwe bbq zo kan je nog heel wat lekkers maken, het bord eten op de foto ziet er alvast prima uit ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: some
Niets mis mee. Ribbels zien er mooi uit. Hadden ze nog een bite of waren ze fall of the knookje?
Bedankt!
Het viel er niet uit zichzelf vanaf, je had wel een kleine bite nodig.
Wat in mijn ogen echt perfect was, in plaats van de tot snot/pulled pork gegaarde ribs haha!
 
lekker hoor. Eer van je werk en vertrouwen in je spullen. Top zo`n dag.
 
  • Leuk
Waarderingen: some
Terug
Bovenaan Onderaan