some
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Afgelopen weekend eindelijk mijn nieuwe Masterbuilt AutoIgnite 545 in gebruik genomen! Ik had al een tijdje zin om spareribs te maken en dit leek me de perfecte kans.
Op zaterdagavond heb ik de ribs goed in de rub gezet met het recept van BBQ Junkie's Spareribs Rub en zondagmorgen rond 11:00 begonnen, ondanks dat het nog -2°C was. Maar het was prachtig weer en de zon scheen vollop, dus dat maakte veel goed. De BBQ ingesteld op 121°C (lager kon helaas niet) en de ribs er 3 uur op laten liggen.
Daarna ingepakt met appelhoning, basterdsuiker, boterklontjes en een beetje verwaterde appelazijn (had geen appelsap meer ) en nog 2 uur verder laten garen.
Helaas vergeten foto's te maken van de ingepakte fase, maar het eindresultaat mocht er zeker zijn! Ik heb uiteindelijk geen barbecuesaus gebruikt voor een derde fase, omdat het gezin daar niet zo dol op is en ik stiekem zelf ook wilde proeven hoe goed de rub uitpakte. Spoiler: ze waren heerlijk!
Ondertussen nog een simpele zelfgemaakte coleslaw erbij geflanst en alles bij elkaar was het echt een geslaagde eerste BBQ-dag. De ribs hadden een prachtig rozig rookrandje en vielen met een kleine bite van het bot af. Al met al super tevreden met m’n eerste sessie op de Masterbuilt!
Op zaterdagavond heb ik de ribs goed in de rub gezet met het recept van BBQ Junkie's Spareribs Rub en zondagmorgen rond 11:00 begonnen, ondanks dat het nog -2°C was. Maar het was prachtig weer en de zon scheen vollop, dus dat maakte veel goed. De BBQ ingesteld op 121°C (lager kon helaas niet) en de ribs er 3 uur op laten liggen.
Daarna ingepakt met appelhoning, basterdsuiker, boterklontjes en een beetje verwaterde appelazijn (had geen appelsap meer ) en nog 2 uur verder laten garen.
Helaas vergeten foto's te maken van de ingepakte fase, maar het eindresultaat mocht er zeker zijn! Ik heb uiteindelijk geen barbecuesaus gebruikt voor een derde fase, omdat het gezin daar niet zo dol op is en ik stiekem zelf ook wilde proeven hoe goed de rub uitpakte. Spoiler: ze waren heerlijk!
Ondertussen nog een simpele zelfgemaakte coleslaw erbij geflanst en alles bij elkaar was het echt een geslaagde eerste BBQ-dag. De ribs hadden een prachtig rozig rookrandje en vielen met een kleine bite van het bot af. Al met al super tevreden met m’n eerste sessie op de Masterbuilt!