- Berichten
- 406
Hoi hoi,
Vandaag de eerste keer buikspekje gemaakt. Het vlees komt van een zelf gefokt en geslacht varken (niet door mij gefokt noch geslacht).
Eerst het spekje ingesneden en met zeezout, oregano, rozemarijn en basilicum olie ingesmeerd:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_24_13_Pro_zpsfkzs95dk.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_23_44_Pro_zpsjq5egfk1.jpg)
De weber 57 aangezwengeld voor indirect vuur:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_26_41_Pro_zpsuzpohj6y.jpg)
(dat was nog een hele klus met deze wind
)
Een uur laten garen:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_17_17_Pro_zps0aq0npxo.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_17_14_Pro_zps3ul6lfbg.jpg)
Omdat mijn vrouwtje een 'knoke harde korst' lekker vind nog heel eventjes het spek direct op de kooltjes en daarna smullen.
.... niet alles lukt maar deze is volgens mij best aardig gelukt. Hier nog een foto van de restjes:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_55_05_Pro_zpslhrittxl.jpg)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Vandaag toch maar weer gekozen voor de weber briketten. Ik voel me daar toch heel erg prettig bij. Temperatuur was weer perfect te regelen. Beetje spelen met de luchttoevoer om de juiste temperatuur te regelen en op het laatste nog ff vol gas naar de 240. Het was echt een hele toer om de starter een beetje uit de wind te houden maar toen de fik erin zat ging ie als vanouds! Kortom, eventjes heerlijk gebarbecued met een erg lekker resultaat!
Groetjes!
Vandaag de eerste keer buikspekje gemaakt. Het vlees komt van een zelf gefokt en geslacht varken (niet door mij gefokt noch geslacht).
Eerst het spekje ingesneden en met zeezout, oregano, rozemarijn en basilicum olie ingesmeerd:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_24_13_Pro_zpsfkzs95dk.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_23_44_Pro_zpsjq5egfk1.jpg)
De weber 57 aangezwengeld voor indirect vuur:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_16_26_41_Pro_zpsuzpohj6y.jpg)
(dat was nog een hele klus met deze wind
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Een uur laten garen:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_17_17_Pro_zps0aq0npxo.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_17_14_Pro_zps3ul6lfbg.jpg)
Omdat mijn vrouwtje een 'knoke harde korst' lekker vind nog heel eventjes het spek direct op de kooltjes en daarna smullen.
.... niet alles lukt maar deze is volgens mij best aardig gelukt. Hier nog een foto van de restjes:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Spek/WP_20150331_17_55_05_Pro_zpslhrittxl.jpg)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Vandaag toch maar weer gekozen voor de weber briketten. Ik voel me daar toch heel erg prettig bij. Temperatuur was weer perfect te regelen. Beetje spelen met de luchttoevoer om de juiste temperatuur te regelen en op het laatste nog ff vol gas naar de 240. Het was echt een hele toer om de starter een beetje uit de wind te houden maar toen de fik erin zat ging ie als vanouds! Kortom, eventjes heerlijk gebarbecued met een erg lekker resultaat!
Groetjes!