- Berichten
- 168
Goedemiddag!
Voor velen al lang en breed een gepasseerd station, maar hier was nog nooit zelf een brisket gemaakt. De hoogste tijd dus! Een exemplaar van 3.8kg US grainfed aangeschaft via Beef & Steak en kids met aanhang en opa en oma uitgenodigd Die waren samen met vrouwlief wel te porren om als proefkonijn te fungeren. Het rund de avond ervoor getrimd, geïnjecteerd en gerubd. S'ochtends om 8u de BBQ aangestoken, wat geeft dat een heerlijk gevoel zo met een temperatuur rond het vriespunt! Om 8.30u kon ie erop! Een lekbak met vocht paste helaas niet tussen de plate en het rooster van de Weber, hopen maar dat dit niet zou worden afgestraft! Hier en daar maar een extra spraytje voorzien om te compenseren. De temperatuur ging in een keer door naar de 74 graden, dit nam een kleine 4 uurtjes in beslag, waarbij ik de verwachte stall niet ben tegengekomen. Inpakken dus maar en door naar de 94! Aldaar aangekomen even geprikt: sommige delen waren nog niet echt mals, dus nog maar even door. Om 16u durfde ik m niet langer te laten liggen. Heel even kort af laten koelen en vervolgens de koelbox in, er van uitgaande dat ie daar nog wel wat verder zou garen. Ondertussen de rest van de maaltijd bereid, er moesten natuurlijk 8 magen gevuld worden. Bruschetta vooraf. Als sidedishes: smashed patatoes, chimmichurri en salsa di criolla, gegrilde groenten en wat sauswerk. Om het af te maken: als desert een blueberry cheesecake. Alle recepten met grote dank geleend van de bekende sites en uiteraard nadien weer netjes teruggebracht ;-).
Mijn mening van de brisket: rookring was prima, bark was minimaal, vlees was niet supersappig en -mals, maar gelukkig niet uitgedroogd. Kortom, best tevreden met het resultaat (het publiek was minder kritisch). Al met al een hele leuke en leerzame sessie gevolgd door een beregezellige avond! Op naar de volgende!
Bedankt voor het lezen!
Groeten, Richard
Voor velen al lang en breed een gepasseerd station, maar hier was nog nooit zelf een brisket gemaakt. De hoogste tijd dus! Een exemplaar van 3.8kg US grainfed aangeschaft via Beef & Steak en kids met aanhang en opa en oma uitgenodigd Die waren samen met vrouwlief wel te porren om als proefkonijn te fungeren. Het rund de avond ervoor getrimd, geïnjecteerd en gerubd. S'ochtends om 8u de BBQ aangestoken, wat geeft dat een heerlijk gevoel zo met een temperatuur rond het vriespunt! Om 8.30u kon ie erop! Een lekbak met vocht paste helaas niet tussen de plate en het rooster van de Weber, hopen maar dat dit niet zou worden afgestraft! Hier en daar maar een extra spraytje voorzien om te compenseren. De temperatuur ging in een keer door naar de 74 graden, dit nam een kleine 4 uurtjes in beslag, waarbij ik de verwachte stall niet ben tegengekomen. Inpakken dus maar en door naar de 94! Aldaar aangekomen even geprikt: sommige delen waren nog niet echt mals, dus nog maar even door. Om 16u durfde ik m niet langer te laten liggen. Heel even kort af laten koelen en vervolgens de koelbox in, er van uitgaande dat ie daar nog wel wat verder zou garen. Ondertussen de rest van de maaltijd bereid, er moesten natuurlijk 8 magen gevuld worden. Bruschetta vooraf. Als sidedishes: smashed patatoes, chimmichurri en salsa di criolla, gegrilde groenten en wat sauswerk. Om het af te maken: als desert een blueberry cheesecake. Alle recepten met grote dank geleend van de bekende sites en uiteraard nadien weer netjes teruggebracht ;-).
Mijn mening van de brisket: rookring was prima, bark was minimaal, vlees was niet supersappig en -mals, maar gelukkig niet uitgedroogd. Kortom, best tevreden met het resultaat (het publiek was minder kritisch). Al met al een hele leuke en leerzame sessie gevolgd door een beregezellige avond! Op naar de volgende!
Bedankt voor het lezen!
Groeten, Richard