Goedeavond allemaal,
Vandaag voor het eerst Brisket gemaakt op mijn barbecue en ik dacht zal mijn ervaring ermee is delen
Brisket was enkel de point en was ongeveer drie kilo. ik heb deze gekruid met peper, zeezout en knoflookpoeder. Rond 07.00 op de barbecue gelegd met een temperatuur van 115C.
Na drie en een half uur toch even gekeken, hij was toen al serieus wat gekrompen
Na een uurtje of vier was de kerntemperatuur opgelopen tot 74C. Hier bleef hij hangen en daalde het zelfs een graad of drie. Om 13.00 heb ik besloten de brisket in te pakken in dik aluminiumfolie.
Drie uur later was er een kerntemperatuur van 95C bereikt. Ik heb hem toen open gemaakt en met een andere thermometer op wat verschillende plekken gemeten. Op dat moment was hij nog niet op alle plekken even mals en heb ik hem nog even terug gelegd.
Om 17.30 nog eens gemeten en toen voelde het veel malser aan. ik heb hem losjes in het folie laten zitten en een uurtje laten rusten.
Hieronder het eindresultaat:
Ervaring is dat het erg lekker is
maar toch ook wel een uitdaging. Zo waren bepaalde stukken vlees erg sappig en sommige stukken toch wat droger. Verder is er nog veel over en vroeg me dus af hoe ik deze het beste kan opwarmen. Daar heeft iemand van jullie vast wel tips voor
bedankt voor het kijken!!
Vandaag voor het eerst Brisket gemaakt op mijn barbecue en ik dacht zal mijn ervaring ermee is delen

Brisket was enkel de point en was ongeveer drie kilo. ik heb deze gekruid met peper, zeezout en knoflookpoeder. Rond 07.00 op de barbecue gelegd met een temperatuur van 115C.

Na drie en een half uur toch even gekeken, hij was toen al serieus wat gekrompen

Na een uurtje of vier was de kerntemperatuur opgelopen tot 74C. Hier bleef hij hangen en daalde het zelfs een graad of drie. Om 13.00 heb ik besloten de brisket in te pakken in dik aluminiumfolie.

Drie uur later was er een kerntemperatuur van 95C bereikt. Ik heb hem toen open gemaakt en met een andere thermometer op wat verschillende plekken gemeten. Op dat moment was hij nog niet op alle plekken even mals en heb ik hem nog even terug gelegd.
Om 17.30 nog eens gemeten en toen voelde het veel malser aan. ik heb hem losjes in het folie laten zitten en een uurtje laten rusten.
Hieronder het eindresultaat:



Ervaring is dat het erg lekker is


bedankt voor het kijken!!