Beef en Steak

Eerste keer brisket, en dat voor m’n verjaardag!

 

TomPLZ

Sprokkelaar
Berichten
48
Vanochtend om 5 uur het wekkertje af laten gaan om hopelijk op tijd de brisket te kunnen gaan serveren.

Door menig persoon voor gek verklaard dat ik dit ging doen, maar ach... Je moet wat overhebben voor de hobby.

Allereerst een foto van de brisket net uit de verpakking:
C2AA490F-9E12-411B-A90F-247DB5FA393A.jpeg

35CA188E-9C15-4BC3-93F7-AE9B391B40A3.jpeg


vervolgens de getrimde versie:
D980D3B6-60BE-418A-9DE7-9FE32A437C64.jpeg

daarna een rub erop gedaan van zwarte peper, zout en een klein beetje knoflook en msg:
39063A46-E69F-443C-82E1-96BE68DA0BC7.jpeg

vervolgens op de kamado joe gelegd:
A8AC485D-EA0D-4380-BCE6-0D390AAA5C9F.jpeg

en nog een stukje van de point afgehaald dat als losse flap hing voor wat burnt ends:
AF700C91-C79C-424C-A729-DD1C1D3D6AC6.jpeg


Als laatste nog de vet-trimmings in een pan op een laag vuurtje gezet om Beef Tallow te maken :)
6F1B432E-B77C-4A57-A057-B3B5B2837670.jpeg

Wens me succes heren (en dames)!
 
Laatst bewerkt:
🥳 gefeliciteerd, flink kado zo op de vroege morgen. Succes en vooral veel plezier vandaag! Benieuwd naar het verloop en de rest vd fotos.
 
Update na 2 uurtjes in de rook van hickory chunks:
345280B3-6EEA-4BFD-A290-4DFE599D07E4.jpeg

Even een vraag: is het handig om dat plasje vocht te verwijderen, en zo ja: hoe kan dat het beste?
 
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag een mooi stuk vlees wat je op de Q hebt heel veel succes en vooral plezier en een heel fijne verjaardag.
 
Van harte gefeliciteerd! Nog even wachten op het feestmaal. Hopelijk heb je genoeg mensen uitgenodigd 😁
 
Gefeliciteerd!! En succes met de sessie!
 
Gefeliciteerd! Dit topic ga ik vandaag volgen. Laat die foto’s maar komen :)
 
Gefeliciteerd!
Mooi om te zien.
Veel succes vandaag we gaan het volgen..

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
En meteen van de restant trimsels gehakt gemaakt voor wat balletjes voor de gasten als hapje vooraf!
image.jpg
 
Runder gehakt balletjes altijd lekker of meng je er nog wat door?
 
Gefeliciteerd leuk om te volgen zo. Ik moet toch eens gaan inplannen wanneer ik mijn eerste Brisket ga doen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Netjes ingepakt! Is er een reden dat je voor slagerspapier bent gegaan?
 
Terug
Bovenaan Onderaan