BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer BCC

L

Luuk

Gast
Hallo allemaal,

Vorige week heb ik me gewaagd aan de Beer Can Chicken. Op de markt twee kippetjes gehaald van een kilo per stuk. Thuis ben ik met m'n zussen aan de slag gegaan om ze te kruiden. ??n kip hebben we ingesmeerd met tequila, citroensap en de kruidenmix Al-Andalus van Jonnie Boer deze kip kwam op een blikje radler met een scheut tequila erdoor. Zie hieronder.
DSC_3635_zpsud26sadd.jpg


DSC_3637_zpsvet1cz6x.jpg


Toen door naar de volgende kip hiervoor hebben we het recept Cola Can Chicken gevolgd van Noskos.
DSC_3636_zpsxf4cg8zy.jpg


De bbq klaar gemaakt voor indirect grillen, het rookhout (druivenrank) geweekt, klaar om te gaan!
DSC_3642_zpsujfk9dbv.jpg


DSC_3644_zpslhjhapau.jpg


Na een dik uur was dit het resultaat
DSC_3645_zpsgdbqllnf.jpg


Erg leuk om te doen en ze zagen er lekker uit. ??n probleempje, ze waren toch wat droog, ik denk dat ze er iets te lang op hebben gestaan. Maar dat is weer een reden om het nog eens te proberen, als alles in ??n keer perfect is, is het leven ook maar saai  ;)

Tot de volgende keer!
 
Lekkere kippetjes, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
gefeliciteerd met je tok.


Je kunt misschien de volgende keer een kerntemperatuurmeter gebruiken. Bij 70 graden kern is je kip gaar. Dan zal hij waarschijnlijk minder droog zijn.
 
Lekker hoor. Gefeliciteerd met je sticker
 
Gefeliciteerd met je tokkie, ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan