S
syotos
Gast
Gisteren heb ik voor het eerst beer can chicken, MOINK balls en ABTs gemaakt. Ik heb voor de MOINK balls en de ABTS gebruik gemaakt van de recepten van Noskos.
Voor de BBC heb ik de Jamaican Jerk rub van Verstegen gebruikt, ik wou eigenlijk voor de beer can chicken rub van Santa Maria gaan maar die kon ik bij de 3 supermarkten waar ik geweest was niet vinden.
De kip paste zittend op de sitter op het kolen rooster van mijn 47CM weber precies, tussen de bovenkant van de kip en het deksel was nog net een paar cm vrij. Ik heb de kip op ongeveer 150 graden tot 76 graden in de borst en 82 graden in de dijen gedaan. De MOINK balls en de ABTs heb ik voor anderhalf uur op 110 graden op de smoker gedaan. Als rookhout heb ik appel gebruikt.
De kip en de MOINK balls waren heerlijk, maar helaas waren de ABTs veel te pittig, en die gaan dus helaas niet meer terug komen, het idee klonk goed, maar zelfs met de roomkaas was het nog too much.
Voor de BBC heb ik de Jamaican Jerk rub van Verstegen gebruikt, ik wou eigenlijk voor de beer can chicken rub van Santa Maria gaan maar die kon ik bij de 3 supermarkten waar ik geweest was niet vinden.
De kip paste zittend op de sitter op het kolen rooster van mijn 47CM weber precies, tussen de bovenkant van de kip en het deksel was nog net een paar cm vrij. Ik heb de kip op ongeveer 150 graden tot 76 graden in de borst en 82 graden in de dijen gedaan. De MOINK balls en de ABTs heb ik voor anderhalf uur op 110 graden op de smoker gedaan. Als rookhout heb ik appel gebruikt.



De kip en de MOINK balls waren heerlijk, maar helaas waren de ABTs veel te pittig, en die gaan dus helaas niet meer terug komen, het idee klonk goed, maar zelfs met de roomkaas was het nog too much.