Beef en Steak

Eerste keer Bavette op de BGE

  • Onderwerp starter Onderwerp starter dj41
  • Startdatum Startdatum
D

dj41

Gast
Vandaag voor het eerst bavette gemaakt. Bij de keurslager een halve kilo gehaald. Het is een mooi stukje vlees.

mZUXzA1.jpg


Daarna de bavette met BBQ rub ingesmeerd en twee uurtjes in de koelkast gelegd. Een uurtje voor het grillen heb ik hem uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te komen.
De kamado tot 250c opgestookt en de bavette na 1,5 minuut een paar keer omgedraaid. Mijn vrouw had doorgegeven dat ze hem ros? wilde hebben. Ze is zo iemand die het liefst een hap uit een levende koe neemt. Medium en doorbakken vindt ze niet lekker. De bavette was vrij dik, dus ik hem hem op alle kanten 2,5 keer omgedraaid. dus zo'n 7,5 minuut gegrilld. Daarna 8 minuten in de alu-folie.

Dit was het resultaat:

pdB1akA.jpg


9yhke8u.jpg


Beetje sla en pommes duchesse erbij en een heerlijke maaltijd gehad. Volgende keer probeer ik hem zonder rub en alleen met peper en zout.

N5yv8Up.jpg







 
Ziet er lekker uit
 
Lekker

Ceriel +1

En natuurlijk op de draad snijden!
 
lekker hoor, blijft een heel mooi stuk vlees, en inderdaad pezo is voldoende  :)
 
Mooie Bavette!
 
Voor mij persoonlijk is de "zo" van pezo al genoeg, dan wel de vlokken dit geeft wat meer geprikkel
 
Dat ziet er machtig lekker uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan