Beef en Steak

Eerste gerecht van de Bastard, Moinkballs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ruub
  • Startdatum Startdatum
 

Ruub

Tondelzoeker
Berichten
6
Wilde een makkelijke starter low&slow voor de nieuwe bastard. Gekozen voor de Moinkballs.

Gehakt en spek bij de slager gehaald.

Alles ging prima zoals in het recept beschreven. Aanpassingen welke ik gedaan heb;
- grote spies ipv kleine
- m'n Rub zit al goed veel zout in. Dus geen extra zout gedaan.

Bevindingen:

Erg goed temperatuur te stellen met de Bastard.
Rook hout geeft extra smaak en ruikt heerlijk.
Had een bbq saus vermengd met honing en daarna gelakt. Daarna nog 15 min op de bbq. Mag volgende keer iets langer.

Resultaat was goed. Erg smakelijk. Alleen door het spek en het zout in de Rub is de nasmaak ietwat zout. Je zou zeggen, prima om die te lessen met bier.

Volgende keer dus een Rub gebruiken zonder zout!!

20230726_131737.jpg


20230726_142350.jpg


20230726_131805.jpg
 
Laatst bewerkt:
Keurig resultaat! En spelen met de smaak is altijd handig. Een goede reden om ze nog een keer te maken

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Mooi! Dat zijn smakelijke plaatjes.

Wat geleerd en meteen een rede km ze nog een keer te maken.
 
Die zien er goed uit
Ik krijg er ook weer zin in
 
Zien er goed uit 😋.
Had je een kant en klare rub of zelf gemaakt.
Goedkope rubs hebben veel zout er in .
Zag laatst bij de action een alpurpose rub daar zat al 65% zout in.
 
Prima voor een eerste run!

Wat @Rdj zegt inderdaad, die goedkope rubs zijn echt mega zout. Die zou ik vermijden als ik jou was ;)

Volgende keer misschien handig om een lekbakje te gebruiken om je plate setters wat schoon te houden.
 
Herkenbaar, her en der lees je ook om geen extra zout toe te voegen. Maar ziet er geslaagd uit!
 
Wow die zien er heerlijk uit. En wat een goed idee om lange spiezen te gebruiken. Helemaal top 👌👍
 
Terug
Bovenaan Onderaan