Wilde een makkelijke starter low&slow voor de nieuwe bastard. Gekozen voor de Moinkballs.
Gehakt en spek bij de slager gehaald.
Alles ging prima zoals in het recept beschreven. Aanpassingen welke ik gedaan heb;
- grote spies ipv kleine
- m'n Rub zit al goed veel zout in. Dus geen extra zout gedaan.
Bevindingen:
Erg goed temperatuur te stellen met de Bastard.
Rook hout geeft extra smaak en ruikt heerlijk.
Had een bbq saus vermengd met honing en daarna gelakt. Daarna nog 15 min op de bbq. Mag volgende keer iets langer.
Resultaat was goed. Erg smakelijk. Alleen door het spek en het zout in de Rub is de nasmaak ietwat zout. Je zou zeggen, prima om die te lessen met bier.
Volgende keer dus een Rub gebruiken zonder zout!!
Gehakt en spek bij de slager gehaald.
Alles ging prima zoals in het recept beschreven. Aanpassingen welke ik gedaan heb;
- grote spies ipv kleine
- m'n Rub zit al goed veel zout in. Dus geen extra zout gedaan.
Bevindingen:
Erg goed temperatuur te stellen met de Bastard.
Rook hout geeft extra smaak en ruikt heerlijk.
Had een bbq saus vermengd met honing en daarna gelakt. Daarna nog 15 min op de bbq. Mag volgende keer iets langer.
Resultaat was goed. Erg smakelijk. Alleen door het spek en het zout in de Rub is de nasmaak ietwat zout. Je zou zeggen, prima om die te lessen met bier.
Volgende keer dus een Rub gebruiken zonder zout!!
Laatst bewerkt: