Beef en Steak

Eerste feestje tips en tricks gevraagd.

 

_Edwin_

Tondelzoeker
Berichten
14
Heren en Dames,

Binnenkort zal de 4de verjaardag van mijn zoontje gevierd gaan worden.
Zoals de meesten gasten inmiddels van mij gewend zijn wordt er ook voor een maaltijd gezorgd.
Omdat bbq mijn nieuwe hobby is wil ik daar iets mee gaan doen en enkele gasten verwachten het ook.

Ik ben hier al het een en ander voor aan het voorbereiden en aan het plannen.
Maar ik loop tegen een paar dingen aan.

Hieronder een opsomming van de voorbereidingen en plannen die ik gemaakt heb.

Het aantal gasten zal uitkomen op 25 volwassenen en
12 kinderen waarbij de oudste 7 is en de jongste enkele weken.
Op het menu wilde ik broodjes Pulled Pork met coleslaw en spareribs zetten
inclusief 2 a 3 verschillende salades
en frietjes/aardappelkroketjes.
Voor de kinderen dacht ik aan een hamburgertje of bbq worstje.

ik heb hiervoor 1 maal UDS 200L met 1 rooster
1 maal UDS 60L met 1 rooster
en 1 maal betonnen buitenhaard/bbq ter beschikking

Het feestje wordt op een zondag middag gehouden
en heb vanaf de vrijdag avond de tijd om te starten met de voorbereidingen.

Het enige waar ik niet uitkom in de voorbereiding en planning
is de hoeveelheid vlees die ik nodig heb om iedereen voldoende te eten te geven.
En wanneer kan ik het beste starten met dingen klaar te maken.

Hebben jullie Tips en Tricks voor mij om dit feestje tot een succes te laten zijn.

Groeten Edwin.



 
Hoeveelheid is een beetje lastig maar produceren is niet zo lastig.

Start op zaterdagmorgen met de PP, maak deze helemaal klaar en warm deze zondag op :)
Start op zaterdag ook met de spareribs doe 3 dan 2 lak ze af en leg ze in de koelkast.
Op zondag voor het laatste uurtje op de UDS en genieten maar!

Ik zou hamburgers vervangen door MOINK, die kunnen namelijk op de Low en Slow mee :)


 
Riestad zei:
Hoeveelheid is een beetje lastig maar produceren is niet zo lastig.

Start op zaterdagmorgen met de PP, maak deze helemaal klaar en warm deze zondag op :)
Start op zaterdag ook met de spareribs doe 3 dan 2 lak ze af en leg ze in de koelkast.
Op zondag voor het laatste uurtje op de UDS en genieten maar!

Ik zou hamburgers vervangen door MOINK, die kunnen namelijk op de Low en Slow mee :)


+1 zo zou ik hem ook aanlopen.
 
Voor een Bbq tel je gemiddeld 350 gr. vlees pp. Aangezien je salades hebt, stokbrood e.d. heb je dan meer dan voldoende.
 
En weet je vrouw dat je dus op zaterdag heel de dag aan het bbqen bent en geen tijd hebt om laatste dingetjes te kopen?
 
regel minions

Vele handen maken licht werk (been there... baal nog steeds dat ik dat niet had)

11190727_571495606323748_379296952_n.jpg


 
Gilles zei:
En weet je vrouw dat je dus op zaterdag heel de dag aan het bbqen bent en geen tijd hebt om laatste dingetjes te kopen?
Gelukkig weet de vrouw dat en hebben we hulp van buurtjes en ouders voor de andere dingen die geregeld moeten worden

roelduyss zei:
regel minions

Vele handen maken licht werk (been there... baal nog steeds dat ik dat niet had)

Er zullen op de dag zelf wel wat helpende handjes aanwezig zijn dus dat is geen probleem.
 
Terug
Bovenaan Onderaan