BasBQ
Beef en Steak

eerste buikspekkie van livar

 
 

mike visser

Vuurmaker
Berichten
80
vanmiddag voor het eerst op het gemakje een buikspekje gerookt op kersenhout .

vorige week al lekker in de pekelmarinade gezet, 8 dagen gekeerd en gemasseerd, daarna 1 dagje  laten drogen,

en vandaag zo tussen de 100 -120 graden op 2 uurtjes tijd gaar gerookt .

daarna af laten koelen , en net ff geproefd,.......

kunnen de blokjes van de jumbo nog n puntje aan zuigen  yummmmieeeeee !!!

dat gaan we zeker vaker doen  :D








 
Deze.ziet.er.daarom ook weer lekker uit.Mike.
Lekker bezig jonguh
 
er gaat niets boven zelf gemaakte spek
 
Dat lijkt me lekker.......
Staat op mn lijstje
 
Ziet er goed uit Mike. Ik heb vorige week 1 kilo buikspek gerookt met appelhout en eikenhout. Maar ik heb de spek geen 8 dagen in de pekelmarinade gehad. Ik vraag me af of dat nu echt verschil maakt of je 8 dagen pekelt of niet..? Ik ga het de volgende keer eens proberen.
 
Zo'n resultaat zie ik ook wel zitten. Deze komt de afgelopen weken al een paar keer voorbij. Dat is volgens mij een voorteken voor mij :)
 
Tom Hendriks zei:
Ziet er goed uit Mike. Ik heb vorige week 1 kilo buikspek gerookt met appelhout en eikenhout. Maar ik heb de spek geen 8 dagen in de pekelmarinade gehad. Ik vraag me af of dat nu echt verschil maakt of je 8 dagen pekelt of niet..? Ik ga het de volgende keer eens proberen.

hoi tom, ja , het maakt qua smaak wel degelijk een verschil , ook proef je best goed terug wat je aan de marinade toevoegt !

deze gaat bij ons in elk geval op herhaling !
 
OK Mike... De volgende keer ga ik het proberen.
Ziet er super lekker uit...
 
Mooi stukje varken
 
Terug
Bovenaan Onderaan