- Berichten
- 476
Beste mensen,
Vandaag voor de eerste keer beer can chicken gemaakt.
De kip geserveerd met de cola BBQ saus.
Kip gebraden in mij OTO 47 op briketten, kolenkruiden en hickory rooksnippers.
Temperatuur van de Q was redelijk stabiel op 180 C deksel.
Velletje mocht van mij iets knapperiger dus volgende keer 200 C deksel.
Na 3 kwartier folie toegevoegd, omdat het wat zwart was geworden.
Bij het proeven viel dit reuze mee, en het was heerlijk!
Hier de foto's:
De rub die ik gebruikt heb. Gewoon de basisrub met mosterdpoeder.
Hele bak gemaakt, zodat ik voorlopig genoeg heb.
De kruiden voor over de kolen. Allemaal grove kruiden gebruikt (provencaals, italiaans, rozemarijn etc.).
Vanmorgen de kip in de olie en rub gezet en in de koelkast gezet.
Q aangestoken en op temperatuur laten komen, en de kip klaargemaakt om erop te gaan.
Kip op de Q.
Na half uur, zag er nog prima uit, geen folie nodig.
Na 3 kwartier, werd ietwat zwart bovenop, dus folie om de bovenkant gedaan.
Temperatuur in de borst was 65 C.
Na een uur, folie verwijderd en kip van de Q gehaald.
Temperatuur in de bost was iets boven de 75 C, en de dijen rond de 80 C.
Kip 10 minuten laten rusten.
Klaar om te snijden!
En het resultaat op het bord.
We hebben gesmult!
Vandaag voor de eerste keer beer can chicken gemaakt.
De kip geserveerd met de cola BBQ saus.
Kip gebraden in mij OTO 47 op briketten, kolenkruiden en hickory rooksnippers.
Temperatuur van de Q was redelijk stabiel op 180 C deksel.
Velletje mocht van mij iets knapperiger dus volgende keer 200 C deksel.
Na 3 kwartier folie toegevoegd, omdat het wat zwart was geworden.
Bij het proeven viel dit reuze mee, en het was heerlijk!
Hier de foto's:
De rub die ik gebruikt heb. Gewoon de basisrub met mosterdpoeder.
Hele bak gemaakt, zodat ik voorlopig genoeg heb.
De kruiden voor over de kolen. Allemaal grove kruiden gebruikt (provencaals, italiaans, rozemarijn etc.).
Vanmorgen de kip in de olie en rub gezet en in de koelkast gezet.
Q aangestoken en op temperatuur laten komen, en de kip klaargemaakt om erop te gaan.
Kip op de Q.
Na half uur, zag er nog prima uit, geen folie nodig.
Na 3 kwartier, werd ietwat zwart bovenop, dus folie om de bovenkant gedaan.
Temperatuur in de borst was 65 C.
Na een uur, folie verwijderd en kip van de Q gehaald.
Temperatuur in de bost was iets boven de 75 C, en de dijen rond de 80 C.
Kip 10 minuten laten rusten.
Klaar om te snijden!
En het resultaat op het bord.
We hebben gesmult!