Beef en Steak

Eerste BCC op mijn gasser

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.649
Gisteren bij de Makro hele mais kip gehaald en die gaat vandaag met een bierblik in z'n gas op de gasser. Vrouwlief kan helaas nog niet te kruiden dus het wordt een kip met een zoutrub.
Ik hou jullie op de hoogte, foto's ga ik zeker nog plaatsen.

gr Peter
 

De hoofdrolspeelster van mijn BCC event, erbij staan de 2 figuranten


Kip ingesmeerd met olie en zout


Smokebox gevuld met apple snippers, brander even aangezet tot de eerste snippers roken, daarna uitgezet. Snippers blijven zo voor een lange tijd roken


Kip staat in het midden, buitenste 2 gasbranders staan aan. Rooster temperatuur zit rond de 160 graden. Kerntemperatuur na 20 minuten van 12 gestegen naar 28 graden

 
Dat wordt vast een heerlijk kippetje!
 

Wat een geweldig apparaat die Maverick. Binnen onder het genot van een drankje de temperatuur van je kippetje controleren. Heb de kip er bij 80 gr afgehaald, laatste paar graden ging ineens heel snel


Ze is klaar, snel naar binnen, en aanvallen maar


Deze dame geeft zich over. Haar velletjes is heerlijk krokant.


Damm, wat was ze heerlijk. Al zat er alleen maar een beetje zout op, de kip was heerlijk. Ook de rook smaak was precies goed. Dit gaan we vaker doen en hopelijk dan met een rub, ben zeer benieuwd hoe de kip dan smaakt  :)

gr Peter

 
Een heerlijk kippetje zo te zien, en weer een plaatje erbij. Gefeliciteerd!
 
Welkom bij de tokkies!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan