Vandaag twee mooie eendenborsten op de WSM. Eerst de vliezen en een deel van het vet weggesneden. Marinade gemaakt van Bacardi oakhart rum, honing, rozemarijn en tijm en zout.
2 uur in de koelkast. Op de velkant eerst even in de grilpan om deze krokant te maken. Honing mooi gecarameliseerd. WSM aangestoken met de ecobrasa's. Deel geweekte beukensnippers en deel droog tussen de briketten. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Keteltemperatuur in het begin 60 graden, langzaam omhoog tot 80 graden. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Hebben ongeveer een uur in de smoker gelegen. Daarna nog even in aluminiumfolie om na te garen.
Denk dat de foto's voor zich spreken. En ja, het smaakte geweldig.
2 uur in de koelkast. Op de velkant eerst even in de grilpan om deze krokant te maken. Honing mooi gecarameliseerd. WSM aangestoken met de ecobrasa's. Deel geweekte beukensnippers en deel droog tussen de briketten. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Keteltemperatuur in het begin 60 graden, langzaam omhoog tot 80 graden. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Hebben ongeveer een uur in de smoker gelegen. Daarna nog even in aluminiumfolie om na te garen.
Denk dat de foto's voor zich spreken. En ja, het smaakte geweldig.





