S
Stephan
Gast
Het werd weer lekker weer dus maar weer eens bbq'en en dit keer een poging wagen op een BCC of toch een CCC (ColaCanChicken) als je alleen cola in huis hebt.
De kip was 1.4 kilo, die heb ik een paar van te voren in de rub gezet. De rub was hetzelfde als die van me spareribs alleen was die te pittig dus eerst nog beetje aangezet met paprika, zout, suiker en knoflookpoeder.
Rond 4 uur de bbq aan en proberen deze zo heet mogelijk te krijgen en tegen 5 uur de kip erop. Nog een paar stukjes rookhout erbij en toen wachten.
Na een half uurtje aardappel schijfjes ingesmeerd met knoflook boter ernaast.
Me bbq is op ze hoogst 165 graden geweest en dat bleef die ook maar 45 min. ongeveer, hoger kreeg ik hem helaas niet.
Op het einde nog ff ingesmeerd met bbq saus en toen die 75 graden in de dij was eraf gehaald.
De kip was vreselijk lekker, kreeg niet een kans om nog een foto te maken van een kippenpoot ofzo
Helaas waren de aardappels echt niet te eten, ze waren volgens mij nog lang niet gaar.
Nog wat foto's:
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
De kip was 1.4 kilo, die heb ik een paar van te voren in de rub gezet. De rub was hetzelfde als die van me spareribs alleen was die te pittig dus eerst nog beetje aangezet met paprika, zout, suiker en knoflookpoeder.
Rond 4 uur de bbq aan en proberen deze zo heet mogelijk te krijgen en tegen 5 uur de kip erop. Nog een paar stukjes rookhout erbij en toen wachten.
Na een half uurtje aardappel schijfjes ingesmeerd met knoflook boter ernaast.
Me bbq is op ze hoogst 165 graden geweest en dat bleef die ook maar 45 min. ongeveer, hoger kreeg ik hem helaas niet.
Op het einde nog ff ingesmeerd met bbq saus en toen die 75 graden in de dij was eraf gehaald.
De kip was vreselijk lekker, kreeg niet een kans om nog een foto te maken van een kippenpoot ofzo

Helaas waren de aardappels echt niet te eten, ze waren volgens mij nog lang niet gaar.
Nog wat foto's:






Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk