Beef en Steak

Een lekker weertje en een hele kip.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Stephan
  • Startdatum Startdatum
S

Stephan

Gast
Het werd weer lekker weer dus maar weer eens bbq'en en dit keer een poging wagen op een BCC of toch een CCC (ColaCanChicken) als je alleen cola in huis hebt.

De kip was 1.4 kilo, die heb ik een paar van te voren in de rub gezet. De rub was hetzelfde als die van me spareribs alleen was die te pittig dus eerst nog beetje aangezet met paprika, zout, suiker en knoflookpoeder.

Rond 4 uur de bbq aan en proberen deze zo heet mogelijk te krijgen en tegen 5 uur de kip erop. Nog een paar stukjes rookhout erbij en toen wachten.
Na een half uurtje aardappel schijfjes ingesmeerd met knoflook boter ernaast.
Me bbq is op ze hoogst 165 graden geweest en dat bleef die ook maar 45 min. ongeveer, hoger kreeg ik hem helaas niet.
Op het einde nog ff ingesmeerd met bbq saus en toen die 75 graden in de dij was eraf gehaald.

De kip was vreselijk lekker, kreeg niet een kans om nog een foto te maken van een kippenpoot ofzo
Helaas waren de aardappels echt niet te eten, ze waren volgens mij nog lang niet gaar.

Nog wat foto's:
824525dcb911576d7f3fa7191f4f8ce5.jpg
6f116fed5cc8d5d64131c23950b39d80.jpg
c50d5db064aca7577058590736262d58.jpg
52dc93345d2efc70579a45c95887f70c.jpg
abde6543db1ca3edef409714d15c825c.jpg
2b59eb9929adbffccee9e27fc4bd7b0e.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Jammer van de aarepels. Ziet er wel lekker uit allemaal

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor, gratz met tokkie!
 
Ziet er prima uit, lekker.
Jammer van de aardappeltjes.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Ziet er smakelijk uit! Zonde van de piepers...
 
Kan ook aan de aardappelsoort hebben gelegen hoor. Kip staat er goed bij in ieder geval.
Grz.
 
Ik had dan gewoon wat gesmokkeld. En aardappels nog even snel een paar minuten ge-nuked.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Welkom bij de Tokkies!

Piepers op de barbecue zijn vaak lastig. De aardappels voor koken helpt.
 
Tip, aardappels kort koken met wat zout en een paar theelepels baking powder.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan