- Berichten
- 10.080
Hoi BBQ collega's.
Vandaag goede vrijdag gevierd met heerlijke bbq.
Allereerst eindelijk weer eens beef jerky gemaakt en aansluitend moink balls.
Gewoon omdat het zo geweldig lekker is allemaal.
Het vlees voor de beef jerky is van een runder achtermuis. Gisterenavond avond in plakjes gesneden en in een marinade gelegd van sojasaus, doctor pepper, knoflookpoeder, gedroogde oregano en een beetje honing.
Vanochtend uit de marinade en droog gedept met keuken papier voordat het voor 6 uurtjes op de wsm ging. Gelukkig voor deze situaties heb ik extra roosters, want van beef jerky heb je nooit genoeg
De wsm bleef mooi stabiel op 50 graden.
Meteen aansluitend na de beef jerky een extra starter met brandstof erbij en hop, naar de 100 graden voor de moink balls. Moink balls volgens het bekende recept
Hier de pic's
De beef jerky drogen
De beef jerky klaar voor op de wsm
En daar gaan we
De beef jerky klaar
Voor het rollen van de moink balls had ik een hulpje
Het resultaat van noeste arbeid
En daar gaan ze
Het avondmaal, goed gevulde koude pasta salade, moink balls en wat crackers. Heerlijk gegeten.
De beef jerky smaakt geweldig. Dit keer geen peper op gedaan vanwege onze dochter. Anders wordt het te scherp, maar voor grote mensen is een snufje peper wel erg lekker. Dat doen we er dan zelf nog maar even op.
En de hele dag werd de wsm "bewaakt" door mijn nieuwe partner in crime
Wat had hij een honger, haha
Bedankt voor het kijken
Rick
Vandaag goede vrijdag gevierd met heerlijke bbq.
Allereerst eindelijk weer eens beef jerky gemaakt en aansluitend moink balls.
Gewoon omdat het zo geweldig lekker is allemaal.
Het vlees voor de beef jerky is van een runder achtermuis. Gisterenavond avond in plakjes gesneden en in een marinade gelegd van sojasaus, doctor pepper, knoflookpoeder, gedroogde oregano en een beetje honing.
Vanochtend uit de marinade en droog gedept met keuken papier voordat het voor 6 uurtjes op de wsm ging. Gelukkig voor deze situaties heb ik extra roosters, want van beef jerky heb je nooit genoeg
De wsm bleef mooi stabiel op 50 graden.
Meteen aansluitend na de beef jerky een extra starter met brandstof erbij en hop, naar de 100 graden voor de moink balls. Moink balls volgens het bekende recept
Hier de pic's
De beef jerky drogen
De beef jerky klaar voor op de wsm
En daar gaan we
De beef jerky klaar
Voor het rollen van de moink balls had ik een hulpje
Het resultaat van noeste arbeid
En daar gaan ze
Het avondmaal, goed gevulde koude pasta salade, moink balls en wat crackers. Heerlijk gegeten.
De beef jerky smaakt geweldig. Dit keer geen peper op gedaan vanwege onze dochter. Anders wordt het te scherp, maar voor grote mensen is een snufje peper wel erg lekker. Dat doen we er dan zelf nog maar even op.
En de hele dag werd de wsm "bewaakt" door mijn nieuwe partner in crime
Wat had hij een honger, haha
Bedankt voor het kijken
Rick