Het zonnetje scheen, onze laatste vakantiedag, vrienden op bezoek, de weber aan, kortom een scenario voor een super dagje!
Vandaag 2 gerechten op de Weber voorbereid: gerookte beenham met honing mosterd dressing en zelfgemaakte pizza van de weber-steen.
Gisteren al een lekker beenhammetje van 1 kilo gescoord bij de slager. Eerst samen met de oudste dochter in de rub gezet en ge?njecteerd met appelsap. Recept van bbq junkies gehaald.
Nachtje in de koelkast en vandaag de bbq aangestoken en op 150 graden gehouden. Ecobrasa briketten en een paar briketten van de lidl gebruikt. De Lidl briketten gaan sneller branden waardoor de ecobrasa briketten makkelijker aan gaan in de starter.
De thermometer op 65 graden ingesteld, kersenhout er op en gaan met die banaan!
Na ongeveer 3 kwartier de ham flink ingesmeerd met een mengsel van appelsap, mosterd en honing. Dit om de 10 minuten herhaald. Na ongeveer 1,5 uur werd de 65 graden aangeraakt. Ingepakt aluminium folie en de broodjes de oven in. Smullen maar!
Na dit lekker broodje beenham ook nog een heerlijk pizzaatje gemaakt. Vergeten om foto's te maken tijdens de bereiding, maar zie het resultaat:
Morgen weer werken! Fijne zondagavond allemaal!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vandaag 2 gerechten op de Weber voorbereid: gerookte beenham met honing mosterd dressing en zelfgemaakte pizza van de weber-steen.
Gisteren al een lekker beenhammetje van 1 kilo gescoord bij de slager. Eerst samen met de oudste dochter in de rub gezet en ge?njecteerd met appelsap. Recept van bbq junkies gehaald.
Nachtje in de koelkast en vandaag de bbq aangestoken en op 150 graden gehouden. Ecobrasa briketten en een paar briketten van de lidl gebruikt. De Lidl briketten gaan sneller branden waardoor de ecobrasa briketten makkelijker aan gaan in de starter.
De thermometer op 65 graden ingesteld, kersenhout er op en gaan met die banaan!
Na ongeveer 3 kwartier de ham flink ingesmeerd met een mengsel van appelsap, mosterd en honing. Dit om de 10 minuten herhaald. Na ongeveer 1,5 uur werd de 65 graden aangeraakt. Ingepakt aluminium folie en de broodjes de oven in. Smullen maar!
Na dit lekker broodje beenham ook nog een heerlijk pizzaatje gemaakt. Vergeten om foto's te maken tijdens de bereiding, maar zie het resultaat:
Morgen weer werken! Fijne zondagavond allemaal!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk