Beef en Steak

Een fijn stukje schouder.

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
825
Een mooi stukje schouder van ruim 4 Kg gevonden. Met als doel deze zonder in te pakken brengen naar kern 92.

Vrijdag, in de rub gezet, zaterdag ge?njecteerd en vandaag op de Kamado gelegd om 08:30 bij 107c (ja was best vroeg voor mijn doen)

Rook was beuk en kers, vuur stabiel als een huis en gaan.....

Om 16:30 een kern van 69c en moest geheel tegen mijn zin in opschieten want zoon lief moest werken bij de lokale Jumbo om 19:00.

Dus toch maar ingepakt en de temperatuur naar 145c gebracht. Helaas kwam de kern maar tot 87c toen ik de schouder eraf heb gehaald.
Omdat we voor zoon lief om 18:15 moesten eten.

Deels goed te pullen maar toch echt een kern nodig van 90-92c.

Dat was over was weer in afgedekte alubakjes op de Kamado gezet.

Bedankt voor het lezen. Komt vast wel weer een schoudertje voorbij.

Ooh ja.... zoon lief was met 15 min weer thuis, alles was al gedaan en werd naar huis gestuurd.

Foto's zeggen meer en zijn we gek op.
b9cf713c35c49d35d7e7ac36d45e79a1.jpg
6519ff8ffc5a8cb1f6ca9b993fa75b3f.jpg
21bbeadb29dfc4ff74d95545066a17dd.jpg
4ff7f37026627fd190181a3d97ee8bb2.jpg
0c81b7f40b33f38667c6b7c498c37a26.jpg
0daf76fc87d0e1af68855e5edadf4323.jpg
45502569a2c75dc25010a68898cfe631.jpg
5da4359862036cf77006f741664abdd3.jpg
84cfd42ffb1e4c94288dd95c9899857d.jpg
 
Ziet er lekker uit!
(Zonder inpakken, zo'n mooi grote bonk vlees, op 107C in een uurtje of 9 is ook vrij ambitieus :D )
Had hier best een broodje van gelust...
 
4 kilo zonder inpakken duurt al snel een uur of 12-15.
 
Thanks, voor de input.

Qua tijd had deze zeker nog 5 uur gemogen. Na er eerste broodjes,de rest van de schouder terug gedaan in afgedekte aluminium bakjes. De Q was nog warm en om 23:00 de schuiven dicht gedaan en erop laten liggen is toch nog koud buiten.

Ben benieuwd naar het resultaat.
 
haha ik zou me er vreselijk aan storen dat het vlees nog niet de gewenste temperatuur heeft bereikt.
Desalniettemin moet ik zeggen dat de foto's er fantastisch uitzien.

Is het nog gelukt met de rest van de schouder in de aluminium bakjes?
Oh en voor ik het vergeet, met wat injecteer je het vlees?
 
Ja dat was een goede keuze van me, de Schouder heeft nog tot 23:00 gegaard in een afgedekt alu bakje op ? 107 c / Daarna laten afkoelen in de Kamado.
Gister een wrapje met Pulled Pork gegeten, kont het niet laten, lekker zacht. Rest in de vriezer.
De volgende keer trek ik er gewoon 15 uur voor uit om zo ook deze run over te doen zonder deze in te pakken in de folie.

Maar eerst ga ik met 'n Porchetta (Misschien voor de Foto Wedstrijd) aan de slag, Ik had nog een mooi stukje varken over dat ook nog gewassen moest worden ;)
 
Marcel zei:
Ja dat was een goede keuze van me, de Schouder heeft nog tot 23:00 gegaard in een afgedekt alu bakje op ? 107 c / Daarna laten afkoelen in de Kamado.
Gister een wrapje met Pulled Pork gegeten, kont het niet laten, lekker zacht. Rest in de vriezer.
De volgende keer trek ik er gewoon 15 uur voor uit om zo ook deze run over te doen zonder deze in te pakken in de folie.

Maar eerst ga ik met 'n Porchetta (Misschien voor de Foto Wedstrijd) aan de slag, Ik had nog een mooi stukje varken over dat ook nog gewassen moest worden ;)

goed om te weten dat dit een optie is die werkt als ik ooit een keer in die situatie kom.
Kan niet wachten op de Porchetta.
 
Mooi stuk vlees Marcel. Volgende keer zoon lief een boterham met pindakaas geven, en het vlees lekker laten garen
Ziet er iig lekker uit. Moet smullen geweest zijn 
 
Ja, wie is s er niet groot mee geworden.

Mijn op lossing heeft gelukkig goed uitgepakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan