BasBQ
Beef en Steak

Een beenham uit de super

N

nitr0nnl

Gast
Van de week had ik al een paar beenhammetjes gescoord in de aanbieding bij de lokale supermarkt.

Had nog nooit beenham gemaakt dus even simpel gedaan volgens recept van Noscos.
Lekker gekruid met BBQ rub en de glaze gemaakt.

De Q op ongeveer 150 graden gezet dus val nog net in de Low en Slow sectie  :p
Na ongeveer 45 min gekeken en zag er goed uit.

20130811_121313_zps14abe33c.jpg


Ik heb een kerntemperatuur meter van weber maar ben er niet tevreden over aangezien je niet een eigen temp. kan ingeven.
Dus op mijn verlanglijstje staat dus ook een Maverick ET-732.
Maar dit is nog goed te doen.

Hierna  ongeveer elke 15 min ingesmeerd met de glaze.

20130811_125042_zps483a59e8.jpg


Na ongeveer 2 uur was de kern op 62 graden en heb hem en toen af gehaald.
Na een kwartier aangesneden en zag er na mijn inziens goed uit.

20130811_131447_zps25c41228.jpg


Hij smaakte in ieder geval erg lekker en sappig en zal dus wel vaker hier gemaakt gaan worden.
 
Mooi stukje vlees! Lekkere basis voor een complete maaltijd.
 
lekker hoor!
 
Prima hammetje !
 
Beenham, hhhmmmmm, lekker hoor.
 
chef zei:
Ziet er lekker uit! Maarehhh.. Mist er niet wat in je alu bakje ? :p
Je bedoeld water misschien :p
Weet niet of je het verschil merkt was mijn eerste keer.
Maar zal volgende keer met water proberen hij was in ieder geval lekker sappig :D
 
Ik doe ook geen vloeistof in mijn lekbak hoor. Kost alleen maar brandstof om dat te verdampen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan