- Berichten
- 218
Ik heb zelf een BBQ saus bedacht wat ge?nspireerd is op een recept uit BBQ USA van Stephen Raichlen, blz. 296.
Aangezien ik hem anders maak en wat andere ingredi?nten beschouw ik hem wel als zelf bedacht.
Ingredi?nten:
Doe alles in een steelpan zoals hieronder en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen. Je kunt hem evt wat verdunnen met water of appelsap. Ik zeef hem niet, maar zet de staafmixer er altijd even in.
Vooral de rinse appelstroop maakt de saus heel bijzonder, en echt Nederlands. Echt proberen, je zult versteld staan.
Overigens is de BBQ saus maanden houdbaar, maar dat redt ie meestal niet.
Ik heb ook nog een lekker recept van een Cherry Coke BBQ Sauce, maar die post ik nog wel.
Aangezien ik hem anders maak en wat andere ingredi?nten beschouw ik hem wel als zelf bedacht.

Ingredi?nten:
- 1 cup ketchup
- 1 cup curry ketchup
- 1 blik gepelde tomaten
- 3/4 cup Hollandse rinse appelstroop!
- 1/4 cup apple cider vinegar
- 1/4 cup Worchestershire sauce
- 2 tablespoons soja saus
- 2 teaspoons liquid smoke
- 1 tablespoon honing
- 1 teaspoon verse knoflook (of poeder)
- 1 tablespoon vers geraspte gember (of djah?)
- 1 geraspte stevige appel
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teaspoon hot sauce of cayennepeper
- 1 teaspoon piment
- peper en zout
Doe alles in een steelpan zoals hieronder en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen. Je kunt hem evt wat verdunnen met water of appelsap. Ik zeef hem niet, maar zet de staafmixer er altijd even in.
Vooral de rinse appelstroop maakt de saus heel bijzonder, en echt Nederlands. Echt proberen, je zult versteld staan.
Overigens is de BBQ saus maanden houdbaar, maar dat redt ie meestal niet.




Ik heb ook nog een lekker recept van een Cherry Coke BBQ Sauce, maar die post ik nog wel.