Beef en Steak

Droogkast: ontvochtiger nodig?

ojwl

Tondelzoeker
Berichten
2
Ik maak ongeveer sinds anderhalf jaar zelf gedroogde worst. Via mijnheer wateetons een Vevor eierbroedmachine gebruikt voor fermenteren en drogen. Deze koelt helaas nu niet meer en ik wil meer capaciteit hebben, dus ben ik op zoek naar een grotere droogkast. (Alleen drogen, dus niet voor fermenteren)

Ik kan eenvoudig aan een tafelmodel wijnklimaatkast komen. Deze heeft geen ventilator dus die zal ik toevoegen. Ik ben er voorstander van om het systeem / de kast gesloten te houden, dus geen gaten boren. Ter verificatie: wat is de toegevoegde waarde van een open ventilatiesysteem?

De voornaamste vraag is: op basis van jullie ervaringen, is een luchtontvochtiger nodig? Tot nu toe in de kleine Vevor heb ik het niet nodig gehad (regelmatig vochtopvangbakje legen bracht luchtvochtigheid gestaag naar beneden). Bij een tafelmodel kast neemt een ontvochtiger al redelijk wat ruimte in (25 cm hoogte) wat ten koste gaat van de capaciteit.

WIllen jullie wijsheden/tips delen aub.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan