
Bij Pure-C in Cadzand-Bad staat een zeebaars in zoutkorst op het menu.
Dit lijkt ons wel iets om zelf te maken, dus naar de Sligro om visjes te kopen.
We hebben om te beginnen een zeebaars en een dorade meegenomen.
En ook nog 5 kg zeezout.


De eerste die we in een zoutkorstje doen is de dorade.

Als eerste ca 1 kg zeezout gemengd met eiwit zodat we straks een stevig korstje krijgen.
Een bodempje zout in een vuurvaste schaal.

Het visje gevuld met limoenen en dille.

Daarna in de schaal gelegd en verder afgedekt met zeezout.
Het geheel indirect op 175 graden op de BGE.

Op een kerntemperatuur van 60 graden gestopt en op tafel gezet.

Met als resultaat een heel erg lekker en sappig visje.
Volgende keer een iets grotere schaal, dan heb ik wat meer ruimte om het visje van de zoutkorst te ontdoen.
Dit ga ik uitproberen met de zeebaars die nog in de vriezer ligt.
Gr.
Theo