- Berichten
- 10.090
Hoi BBQ vrienden.
Vandaag was ik vrij. Een prachtige dag om eindelijk eens die 2 dorades op de bbq te gooien die me elke keer aankijken als de vriezer open gaat.
Helaas maar enkele foto's gemaakt, maar wilde het toch met jullie delen, want het smaakte geweldig.
De dorades had ik al voor het invriezen schoongemaakt, dus dat scheelde tijd.
Na het ontdooien nog wel even de schubben verwijderd, en vervolgens binnenzijde gekruid met een kruidenmix van gedroogd knoflook,oregano,basilicum,zout en een snufje 5 spices voor een lekkere onverwachte twist. De buitenkant lichtjes bestrooid met zout en knoflookpoeder. Vervolgens even een paar uurtjes terug in de koelkast.
Hier gaan ze op de bbq voor een half uurtje indirect op 180-200 graden nadat ze nog even besprenkeld waren met citroensap.

Hier het visje op een bordje, met oer Hollandse gekookte aardappelen, winterpeen en erwten.
Het smaakte heerlijk.

Bedankt voor het kijken.
Rick
Vandaag was ik vrij. Een prachtige dag om eindelijk eens die 2 dorades op de bbq te gooien die me elke keer aankijken als de vriezer open gaat.
Helaas maar enkele foto's gemaakt, maar wilde het toch met jullie delen, want het smaakte geweldig.
De dorades had ik al voor het invriezen schoongemaakt, dus dat scheelde tijd.
Na het ontdooien nog wel even de schubben verwijderd, en vervolgens binnenzijde gekruid met een kruidenmix van gedroogd knoflook,oregano,basilicum,zout en een snufje 5 spices voor een lekkere onverwachte twist. De buitenkant lichtjes bestrooid met zout en knoflookpoeder. Vervolgens even een paar uurtjes terug in de koelkast.
Hier gaan ze op de bbq voor een half uurtje indirect op 180-200 graden nadat ze nog even besprenkeld waren met citroensap.

Hier het visje op een bordje, met oer Hollandse gekookte aardappelen, winterpeen en erwten.
Het smaakte heerlijk.

Bedankt voor het kijken.
Rick