Beef en Steak

DO!!

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.172
Kan op internet zat Dutch Oven?s  kopen maar waar moet ik nu op letten.
Zijn diktes van de orde, zit er verschil in de verschillende soorten gietyzer  ???
Please let me know!! ;) ;D
 
Die van mij komt hier vandaan.
http://www.qvist.nl/qvist/dutch-ovens-en-ander-gietijzer/dutch-ovens.html
Je moet wel even weten waar je hem voor gaat gebruiken.
Is het de bedoeling om hem op de bbq te gebruiken neem er dan een zonder pootjes.
Ga je hem los gebruiken dan met pootjes anders kunnen je briketten er niet onder.
En let op de grote. "wolf"is geloof ik een van de meest gebruikte maten.
 
Xie vaak het nummer 6, is dat het aantal liters!! :o
 
De wolf is 6qt. Als ik het goed heb is 1 qt. 0,94 liter.
Dus ongeveer klopt het wel wat jij zegt.
 
Hier hebben we twee barbecooks in gebruik (met pootjes), van 3 en van 9 liter.  De 3 liter wordt veelal gebruikt voor het maken van sauzen. Beide pannen bevallen goed.

Zaak is om de pannen direct goed te behandelen met olie. Pannen verhitten, sponsen met olie. Dit na ieder gebruik herhalen. Er vormt zich een filmlaag in de pan, waardoor aanbranden (bij juist gebruik) niet voorkomt.

Nimmer met zeep afwassen, alleen heet water waardoor de pan door de verhitting zich zelf al in de porieen droogt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan