- Berichten
- 7.148
Lekker nagerecht uit Weber's barbecue en grillboek; Schuimtaartjes met pruimen en honingglazuur.
Het recept geeft aan de meringue's in de 0^3n te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet...![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Het meringue-mengsel gemaakt en nestjes gevormd op de (nieuwe
) pizzasteen
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20004_zpscv9denpj.jpg)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20006_zps7vvtb38z.jpg)
En voor 5 kwartier op de Q bij 150-180graden. Waren mijn eerste meringues, dus resultaat is altijd goed....![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20015_zpsemqukkk5.jpg)
De pruimen gehalveerd, ontpit, aan spiesjes gestoken en bestreken met honing om deze een paar minuten indirect zacht te laten worden:
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20013_zps3yaipjs6.jpg)
Eerst het voorgerecht, ??n burgertje extra om de 100e WGA-sessie te vieren, met dank aan de controller-site BBQcounter!
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20020_zpswvq6nmfw.jpg)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20023_zpsizwmnjcf.jpg)
En dan het toetje, de schuimtaartjes gevuld met mascarpone-slagroom:
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20028_zpskpk9mong.jpg)
Het recept geeft aan de meringue's in de 0^3n te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet...
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Het meringue-mengsel gemaakt en nestjes gevormd op de (nieuwe
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20004_zpscv9denpj.jpg)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20006_zps7vvtb38z.jpg)
En voor 5 kwartier op de Q bij 150-180graden. Waren mijn eerste meringues, dus resultaat is altijd goed....
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20015_zpsemqukkk5.jpg)
De pruimen gehalveerd, ontpit, aan spiesjes gestoken en bestreken met honing om deze een paar minuten indirect zacht te laten worden:
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20013_zps3yaipjs6.jpg)
Eerst het voorgerecht, ??n burgertje extra om de 100e WGA-sessie te vieren, met dank aan de controller-site BBQcounter!
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20020_zpswvq6nmfw.jpg)
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20023_zpsizwmnjcf.jpg)
En dan het toetje, de schuimtaartjes gevuld met mascarpone-slagroom:
![](http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/BBQ%20028_zpskpk9mong.jpg)