- Berichten
- 868
Toen ik zag dat het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand desserts was, hoefde ik niet lang na te denken. Met enige regelmaat maak ik namelijk apple crumble als dessert. Iedere keer tot grote vreugde van m'n kinderen.
"Pap wanneer gaan we weer eens die lekkere appeltaartjes in die rode bakjes eten?"
Nou, vandaag dus
De ingrediënten:
Voor 4 porties doe ik altijd 100gr bloem, 60gr basterdsuiker en 55gr boter.
Qua hoeveelheid appels is het een beetje aankijken hoe groot de appels zijn. Voor 4 porties zijn 2 gemiddelde appels meestal prima.
Appeltjes klein snijden en met wat suiker en kaneel mengen en de ingrediënten voor de crumble kneden.
Ik heb ooit een keer kleine ovenbestendige bakjes gekocht voor dit soort gerechtjes, maar kan ook prima in één schaal bij elkaar.
Mooi dekentje er over:
Even inpakken in aluminiumfolie en hop de koelkast in totdat het hun beurt is.
Dat was dus nadat her hoofdgerecht klaar was.
Vandaag waren dat overigens heerlijke zalmbonbon's naar recept van @SandyMan. Wat een genot was dat, thanks voor het recept!
Helaas geen foto van gemaakt, dus dat moeten jullie dan maar geloven...
Appeltaartjes op de bbq op zo'n 220 graden.
Na een minuut of 20 zijn de mooi goudbruin:
Super eenvoudig, en super lekker.
Ook ideaal dat je ze eerder op de dag klaar kan zeggen en ze zo op de bbq zet als je hoofdgerecht er af gaat.
Heerlijk met een bolletje vanille ijs.
"Pap wanneer gaan we weer eens die lekkere appeltaartjes in die rode bakjes eten?"
Nou, vandaag dus

De ingrediënten:
Voor 4 porties doe ik altijd 100gr bloem, 60gr basterdsuiker en 55gr boter.
Qua hoeveelheid appels is het een beetje aankijken hoe groot de appels zijn. Voor 4 porties zijn 2 gemiddelde appels meestal prima.
Appeltjes klein snijden en met wat suiker en kaneel mengen en de ingrediënten voor de crumble kneden.
Ik heb ooit een keer kleine ovenbestendige bakjes gekocht voor dit soort gerechtjes, maar kan ook prima in één schaal bij elkaar.
Mooi dekentje er over:
Even inpakken in aluminiumfolie en hop de koelkast in totdat het hun beurt is.
Dat was dus nadat her hoofdgerecht klaar was.
Vandaag waren dat overigens heerlijke zalmbonbon's naar recept van @SandyMan. Wat een genot was dat, thanks voor het recept!

Appeltaartjes op de bbq op zo'n 220 graden.
Na een minuut of 20 zijn de mooi goudbruin:
Super eenvoudig, en super lekker.
Ook ideaal dat je ze eerder op de dag klaar kan zeggen en ze zo op de bbq zet als je hoofdgerecht er af gaat.
Heerlijk met een bolletje vanille ijs.