Beef en Steak

De laatste saté voor 2024

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.916
Sjeffin wilde saté. Dus wat moet je dan doen.
Juist, luisteren en aan de slag gaan.

Klein menuutje gemaakt:
- Saté Ajam
- Saté Udang
- Nasi Kunjit
- Groentevoer
- Sambal Ketjap Pedis
- Kroepoek
Wijn en bier.

Voorbereiding is al klaar.

IMG_8366.jpg
IMG_8369.jpg
IMG_8368.jpg
IMG_8367.jpg
IMG_8371.jpg
IMG_8372.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat klinkt heerlijk!
Sate garnalen, is dat lekker?

Hoe marineer jij de sateetjes?
Wat is sambal ketjap pedis?
 
Dat klinkt heerlijk!
Sate garnalen, is dat lekker?

Hoe marineer jij de sateetjes?
Wat is sambal ketjap pedis?
Satékan je van vanalles maken. Udangs zijn bij mij altijd geliefd.
Voor marineren niet al te moeilijk doen. Basis indo kruiden zijn al voldoende voor een droge rub. Of je gaat voor marinade van limoen, chilisaus, gembersiroop, ketjap manis.
Staan veel variaties op het internet. Kunst bestaat uit het weg laten. Al dat ingewikkelde gedoe met tig ingredienten zijn onzinnig. Keep it KIS

Sambal ketjap is een recept. Googlen. Pedis betekend pittig/heet.
 
Ziet er weer goed uit!
Waar haal je toch al die Indische recepten vandaan?
Uit mijn hoofd. Af en toe ondersteund door een blik in een kokboek of het internet.
 
Zalig man, lust ik allemaal!
 
Terug
Bovenaan Onderaan