- Berichten
- 30
Sinds de Joe in de tuin staat, nu een week of 3, grijpen we elke mogelijkheid aan om wat te grillen of roken. Vandaag liep ik last minute de supermarkt in en werd ik aangestaard door een kippetje. De rub en 'beer can houder' liggen al even in de kast dus vooruit, dat is weer eens wat anders dan de mooie stukjes rund. Boter vermengd met de rub voor het invetten, nog wat extra rub eroverheen en de BBQ intussen opstoken naar 180 indirect.
Les één volgde na zo'n 40 minuten toen de BBQ opeens piekte, redelijk uit het niets. Ik naar buiten, en de skillet die ik had gebruikt om wat bier met knoflook te plaatsen om de boter in te doen druipen was uitgedroogd. Gelijk te horen want inmiddels werd de knoflook gefrituurd. Wel gelijk een mooi moment voor de foto op de BBQ.
Na nog een klein half uurtje was de beoogde 85 graden bereikt en mocht dit kippetje van het vuur. Geen chique foto's van een aangesneden kip of een voedzaam bordje, maar wel een mooi gouden kippetje en een heerlijk stuk vlees.
Les één volgde na zo'n 40 minuten toen de BBQ opeens piekte, redelijk uit het niets. Ik naar buiten, en de skillet die ik had gebruikt om wat bier met knoflook te plaatsen om de boter in te doen druipen was uitgedroogd. Gelijk te horen want inmiddels werd de knoflook gefrituurd. Wel gelijk een mooi moment voor de foto op de BBQ.
Na nog een klein half uurtje was de beoogde 85 graden bereikt en mocht dit kippetje van het vuur. Geen chique foto's van een aangesneden kip of een voedzaam bordje, maar wel een mooi gouden kippetje en een heerlijk stuk vlees.