Inmiddels ben ik al ongeveer 1,5 jaar in het bezit van een kamado maar nog nooit pulled pork gemaakt. De reden is omdat ik en mijn vrouw eigenlijk niet zo van varkensvlees houden. We eten 1 keer per half jaar spare ribs en dat is voldoende.
Maar aangezien ik sinds kort in het bezit ben van een Sligro pasje en het daar ontzettend goedkoop was. Werd het toch echt eens tijd .
Ik heb de noskos snelle methode aangehouden, maar wel de procureur de avond ervoor geïnjecteerd voor zoveel mogelijk smaak.
Hoe het allemaal begon met een stuk van 2,4 kg.
Volgens noskos wedstrijd methode injectie vloeistof gemaakt. Ik moet zeggen, die rook nog niet zo best . Maar aangezien noskos nooit teleurstelt gewoon geïnjecteerd.
Als rub de basis rub gebruikt met extra Cayenne peper. Die doet het ook altijd erg goed op spareribs. En daar ligt bij dan. Mooi klaar voor morgenochtend.
De volgende dag rond 8.30 de kamado aangestoken. Een record voor mij. De eerste keer dat het zo vroeg was. Voor de oplettende kijker ja de kamado is zo wit omdat ik er vorige week pizza in heb gemaakt
Toen rond een uur of 9 de procureur er opgelegd. Tot over 5 uur!
Na 5 uur zaten de kruiden goed vast en begon het al behoorlijk lekker te ruiken! En gelijk zijn aluminum jasje aangetrokken en een thermometer erbij geprikt. Tot over een paar uur!
Toen was het moment eindelijk daar. Rond 16 uur begon de thermometer te piepen. Kerntemperatuur van 90 graden bereikt!
Deksel open gedaan en geprikt, helaas! Nog veel te stug. Uiteindelijk om 16.20 eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 96 graden. Op 1 plek voelde hij nog beetje stug maar was bang dat het droog zou worden dus toen maar alsnog eraf gehaald.
Toen werd het tijd voor handen zitten. Het vlees laten rusten. Eerst een kwartier de aluminium folie open gezet en daarna toegedekt met aluminium folie en een handdoek eroverheen.
En toen na 8,5 uur werd het tijd voor de laatste handelingen. Het pullen en de saus toevoegen. Mijn vrouw houd niet zo erg van bbq saus dus zo min mogelijk toegevoegd. Meer kan er later altijd nog los overheen.
En als laatste op een broodje met een augurk.
Ik moet zeggen het was toch wel erg lekker, maar rundvlees blijft toch mijn favoriet. Dus zeker lekker om vaker te maken maar niet vaker dan 2 keer per jaar. (maar ook eigenlijk omdat we maar met zijn tweeën zijn en we dus nog een berg over hebben.)
Ongeveer 2x 300 gr weggegeven en nog een halve schaal over voor een andere keer.
Maar ik heb gehoord dat het prima ingevroren kan worden dus dat komt helemaal goed.
Einde.
Maar aangezien ik sinds kort in het bezit ben van een Sligro pasje en het daar ontzettend goedkoop was. Werd het toch echt eens tijd .
Ik heb de noskos snelle methode aangehouden, maar wel de procureur de avond ervoor geïnjecteerd voor zoveel mogelijk smaak.
Hoe het allemaal begon met een stuk van 2,4 kg.
Volgens noskos wedstrijd methode injectie vloeistof gemaakt. Ik moet zeggen, die rook nog niet zo best . Maar aangezien noskos nooit teleurstelt gewoon geïnjecteerd.
Als rub de basis rub gebruikt met extra Cayenne peper. Die doet het ook altijd erg goed op spareribs. En daar ligt bij dan. Mooi klaar voor morgenochtend.
De volgende dag rond 8.30 de kamado aangestoken. Een record voor mij. De eerste keer dat het zo vroeg was. Voor de oplettende kijker ja de kamado is zo wit omdat ik er vorige week pizza in heb gemaakt
Toen rond een uur of 9 de procureur er opgelegd. Tot over 5 uur!
Na 5 uur zaten de kruiden goed vast en begon het al behoorlijk lekker te ruiken! En gelijk zijn aluminum jasje aangetrokken en een thermometer erbij geprikt. Tot over een paar uur!
Toen was het moment eindelijk daar. Rond 16 uur begon de thermometer te piepen. Kerntemperatuur van 90 graden bereikt!
Deksel open gedaan en geprikt, helaas! Nog veel te stug. Uiteindelijk om 16.20 eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 96 graden. Op 1 plek voelde hij nog beetje stug maar was bang dat het droog zou worden dus toen maar alsnog eraf gehaald.
Toen werd het tijd voor handen zitten. Het vlees laten rusten. Eerst een kwartier de aluminium folie open gezet en daarna toegedekt met aluminium folie en een handdoek eroverheen.
En toen na 8,5 uur werd het tijd voor de laatste handelingen. Het pullen en de saus toevoegen. Mijn vrouw houd niet zo erg van bbq saus dus zo min mogelijk toegevoegd. Meer kan er later altijd nog los overheen.
En als laatste op een broodje met een augurk.
Ik moet zeggen het was toch wel erg lekker, maar rundvlees blijft toch mijn favoriet. Dus zeker lekker om vaker te maken maar niet vaker dan 2 keer per jaar. (maar ook eigenlijk omdat we maar met zijn tweeën zijn en we dus nog een berg over hebben.)
Ongeveer 2x 300 gr weggegeven en nog een halve schaal over voor een andere keer.
Maar ik heb gehoord dat het prima ingevroren kan worden dus dat komt helemaal goed.
Einde.