Beef en Steak

De jacht naar mijn tweede badge, pulled pork!

 
 

Rox92

Kooltjesharker
Berichten
143
Inmiddels ben ik al ongeveer 1,5 jaar in het bezit van een kamado maar nog nooit pulled pork gemaakt. De reden is omdat ik en mijn vrouw eigenlijk niet zo van varkensvlees houden. We eten 1 keer per half jaar spare ribs en dat is voldoende.

Maar aangezien ik sinds kort in het bezit ben van een Sligro pasje en het daar ontzettend goedkoop was. Werd het toch echt eens tijd 😃.

Ik heb de noskos snelle methode aangehouden, maar wel de procureur de avond ervoor geïnjecteerd voor zoveel mogelijk smaak.

Hoe het allemaal begon met een stuk van 2,4 kg.
1000037882.jpg


Volgens noskos wedstrijd methode injectie vloeistof gemaakt. Ik moet zeggen, die rook nog niet zo best :ROFLMAO:. Maar aangezien noskos nooit teleurstelt gewoon geïnjecteerd.

1000037883.jpg


Als rub de basis rub gebruikt met extra Cayenne peper. Die doet het ook altijd erg goed op spareribs. En daar ligt bij dan. Mooi klaar voor morgenochtend.

1000037777.jpg


De volgende dag rond 8.30 de kamado aangestoken. Een record voor mij. De eerste keer dat het zo vroeg was. Voor de oplettende kijker ja de kamado is zo wit omdat ik er vorige week pizza in heb gemaakt :p

1000037884.jpg


Toen rond een uur of 9 de procureur er opgelegd. Tot over 5 uur!

Na 5 uur zaten de kruiden goed vast en begon het al behoorlijk lekker te ruiken! En gelijk zijn aluminum jasje aangetrokken en een thermometer erbij geprikt. Tot over een paar uur!

1000037841.jpg

1000037843.jpg


Toen was het moment eindelijk daar. Rond 16 uur begon de thermometer te piepen. Kerntemperatuur van 90 graden bereikt!
Deksel open gedaan en geprikt, helaas! Nog veel te stug. Uiteindelijk om 16.20 eraf gehaald bij een kerntemperatuur van 96 graden. Op 1 plek voelde hij nog beetje stug maar was bang dat het droog zou worden dus toen maar alsnog eraf gehaald.

Toen werd het tijd voor handen zitten. Het vlees laten rusten. Eerst een kwartier de aluminium folie open gezet en daarna toegedekt met aluminium folie en een handdoek eroverheen.
1000037854.jpg

1000037860.jpg


En toen na 8,5 uur werd het tijd voor de laatste handelingen. Het pullen en de saus toevoegen. Mijn vrouw houd niet zo erg van bbq saus dus zo min mogelijk toegevoegd. Meer kan er later altijd nog los overheen.

1000037865.jpg


En als laatste op een broodje met een augurk.

1000037867.jpg


Ik moet zeggen het was toch wel erg lekker, maar rundvlees blijft toch mijn favoriet. Dus zeker lekker om vaker te maken maar niet vaker dan 2 keer per jaar. :ROFLMAO: (maar ook eigenlijk omdat we maar met zijn tweeën zijn en we dus nog een berg over hebben.)

Ongeveer 2x 300 gr weggegeven en nog een halve schaal over voor een andere keer.

Maar ik heb gehoord dat het prima ingevroren kan worden dus dat komt helemaal goed.

Einde.
 
Lekker hoor. Tip: In kleine porties invriezen en volgende keer op je pizza. Dat is echt top.

Hier toevallig vanavond ook PP gegeten 😁
 
Dat ziet er lekker uit hoor!

Mooi gedaan.
 
Dat ziet er goed uit. Fijn om het samen te doen. Eentje foto's maken en de andere kijken.
Lekker. Schuif maar wat door. Smaakt ook bij het ontbijt.
 
Gefeliciteerd!!
Ziet er prima uit en leuk om te maken.
Uitdelen is altijd goed! Je moet "draagvlak" creëren in de buurt ;)
En zoals al gezegd lekker in vriezen voor op een broodje, pizza of voor op de loaded fries / nacho`s etc etc.
 
Vanmiddag nog maar eens een beetje geproefd. Dit keer op een tosti met kaas. Dat was ook meer dan prima 😁
Wellicht ben ik dan toch meer fan ervan dan ik dacht....
 
Misschien ook nog eens PP kroketten maken bij de volgende run 😉
Restjes zijn de ingrediënten voor vele super gerechten.
 
Ziet er heel goed uit. Proficiat met je knor !
 
Hartstikke tof toch? Wat een avontuur joh, heerlijk!
 
Ziet er goed uit. Hier is het bijna andersom. Mijn vrouw is niet zo can het rund. Maar dat veranderd langzaam.

De restjes gaan bij ons altijd door de nachos. Vaak dezelfde avond nog 😉
 
Gefeliciteerd 🥳 met je Knor 🐷
Mooi broodje geworden!
 
Terug
Bovenaan Onderaan