BasBQ
Beef en Steak

De grote ommekeer, mijn eerste sukade van de grill

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Zoals beloofd tijdens het voorstellen hierbij wat foto's van mijn eerste Sukade. Vlees besteld en ruim 14 later gekocht bij mijn plaatselijke slager. Ter plaatse heeft hij de zeen eruit gehaald en hij was heel benieuwd wat ik er mee ging doen. Na hem verteld te hebben dat het vlees 4uur in marinade van cola en ketjap ging wenste hij me veel succes. Hij had het ooit tijdens een demonstratie gezien en gegeten. Hij vond het heerlijk.

Eenmaal thuis gekomen alle ingredi?nten klaar gezet en het vlees vervolgens in schaal met cola en ketjap gelegd (Noskos bedankt voor het recept). Ieder uur het vlees gedraaid en na ruim 4 uur uit de koelkast gehaald. Droog gedept, BBQ (gas) opgestookt, rookbak met houtsnippers op de flavoriserbars gelegd en 5 hongerige vrienden verteld wat we gingen eten. Nadat de BBQ na 30 minuten heet was (en de rook er vol uit kwam) de grill ingevet en de sukade kon erop. Mijn vrienden vroegen lacherig hoe laat we konden eten, het was inmiddels al 20.00 uur en ze hadden geen zin om pas om 23 uur te eten. Na 5 minuten heb ik de sukade 90 graden gedraaid en na 5 minuten was de andere kant aan de beurt. Ook daar weer een mooi patroon gemaakt. Ze konden hun ogen niet geloven dat ik na 20 minuten het vlees van BBG haalde en nog even liet rusten. Vervolgens nog even wat groene asperges op de grill gelegd en een heerlijke watermeloen zeekraal salade gemaakt. Het vlees was inmiddels goed tot rust gekomen en kan aangesneden worden. Mijn vrienden waren nog steeds zeer sceptisch maar na de eerste hap sukade was de voor eens en altijd over. De lovende woorden waren niet van de lucht, een enkeling vond het zelfs lekkerder dan biefstuk.

Afgelopen zaterdag weer Sukade gemaakt en ook ditmaal weer een groot succes
http://
http:// De sukade zonder zeen
http:// de ingredi?nten
http:// Het vlees en de marinade
http:// Het eind resultaat

Deze manier van BBQ-en was voor mij de grote ommekeer. In het vervolg gaan er alleen nog maar mooie stukken vlees of vis op. HEt cremeren van speklapjes gaat (gelukkig) niet meer gebeuren.

Peter
 
Ik weet uit ervaring dat het heerlijk is.
Ik heb alleen problemen om je foto's te zien.
 
Ziet er heerlijk uit. Werkvlees is met gemak lekkerder dan biefstuk vind ik trouwens.
Ik ben ook heel benieuwd naar die salade van zeekraal en meloen!
 
Het zoete van de watermeloen met het zilte van zeekraal is heerlijk. Mijn markt groenteboer uit Zeeland had verse zeekraal. Indien de zeekraal iets minder vers is, dan blancheer ik de zeekraal max 60 sec, daarna snel afkoelen in bak met water en ijs. Met warm weer is dit een fantastische salade die zich makkelijk laat combineren met vlees, kip of vis. Mocht je verse munt hebben dan is dat ook heerlijk in deze salade.
 
McPeet zei:
Het zoete van de watermeloen met het zilte van zeekraal is heerlijk. Mijn markt groenteboer uit Zeeland had verse zeekraal. Indien de zeekraal iets minder vers is, dan blancheer ik de zeekraal max 60 sec, daarna snel afkoelen in bak met water en ijs. Met warm weer is dit een fantastische salade die zich makkelijk laat combineren met vlees, kip of vis. Mocht je verse munt hebben dan is dat ook heerlijk in deze salade.
ok, je mengt dus gewoon zeekraal, al dan niet even geblancheerd, met  meloen, evt met munt.  Nou, die gaat met stip op mijn todo!
 
Daar ga je geen spijt van krijgen, ben benieuwd naar je reactie
 
mooi en lekker stuk sukade, ik ga daar ook helemaal voor
 
Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen. Overigens blijft een lekker speklapje van de BBQ op zijn tijd toch ook wel lekker.
 
EddyQ zei:
Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen. Overigens blijft een lekker speklapje van de BBQ op zijn tijd toch ook wel lekker.


mits niet gecremeerd  :D
 
Kan me er nog steeds niks bij voorstellen maar moet het toch maar eens proberen denk ik.
 
Ziet er goed uit,

Maar vandaag gooi ik er speklapjes op voor de kids :)
Zelf neem ik 2 zalmforellen, moet een beetje om de lijn denken. ;)
 
Lust ik wel!!
 
Ziet er goed uit Peter
Dat ga ik ook maar eens proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan