- Berichten
- 113
Vandaag was het dan zo ver, mijn eerste pulled pork. We moeten toch eten tijdens onze grote verbouwing .
Door drukte vanmorgen vroeg de procureur getrimmed en in de rub gezet (had dit eigenlijk gisteren al willen doen). Gewoon een simpele rub, een variatie op pistmaster x classic bbq rub. Als "plaklaagje" siracha gebruikt.
In de ochtend moest er eerst gewerkt worden, tijdens het werk de bbq aangemaakt, flinke chunk kersenhout onderin, sloroller erin, lekbakje en roosters en de temperatuur was rond de 120 graden stabiel (hierover later meer). Tijd om het vleesje (2.5kg) op de bbq te leggen, dit was rond 9 uur in de ochtend.
Toch spannend de eerste echte sessie met onze tijdelijke keuken. Temperatuur meter ook in het vlees gestoken en daar gaan we.
Na ongeveer 2 uur gebeurd er iets, voor mij vreemds, de rooster temperatuur begint te klimmen tot ongeveer 130 waar deze blijft hangen... aangezien ik al een tijdje zit mee te lezen hier en aardig wat youtube heb gekeken geen reden voor paniek, in ieder geval nog niet.
Bij 70 graden langzaam klaar gemaakt voor in te pakken. Alu folie ligt klaar, bbq saus in de aanslag. Vlees even eraf (deksel en onderste schuif dicht) ingepakt met wat bbq saus en terug op de bbq. Het is ondertussen half 1.
Het normale werk is klaar dus verder met onze verbouwing, we hebben namelijk pas een huis gekocht welke helemaal opgeknapt moet worden.
Na een uurtje in de folie, temperatuur was even wat gezakt (geen paniek dit is dus die stall) begon het vlees langzaam wat te klimmen. Temperatuur stond toen nog op 128 graden.
Rond de klok van half 3 kom ik weer even kijken en tot mijn schrik zie ik een temperatuur van 148.5 graden, nu wel lichte paniek. Rustig nadenken, onderste schuif iets dicht en kijken wat er gebeurd. Half uurtje later temperatuur gezakt naar ongeveer 140/141 maar meer zat er niet in. Het vlees ging toen richting de 85 graden.
Rond kwart voor 4 zaten we op 92 graden, we gaan maar eens prikken. Paar stukken nog iets stug, dus nog even wachten. Half uurtje later was het "pindakaas" gevoel er voor mij. Van de bbq af, folie even open en een minuutje of 10 later dichtgemaakt en de koelbox in. (Helaas geen foto van)
Om kwart voor 6 was het tijd om te gaan pullen, het vlees was super mals en heel erg sappig. Gepulled met de sappen en wat bbq saus erdoor.
Hele mooie rook ring en een voor ons heerlijke smaak. Als zeg ik het zelf maar wat ben ik trots, mijn schoonvader heeft 4 broodjes op, mijn vriendin 4 en ik zelf zat na 3 wel vol.
Ik was altijd al een bbq fan, maar zoiets eruit toveren was voor mij echt fantastisch.
Als er iemand iets zinnigs over die temperatuur kan zeggen, ik hoor het graag. Ik snapte niet hoe het kon dat die temperatuur zo opliep, maar het resultaat was er niet minder om.
Sorry voor dit hele verhaal
Door drukte vanmorgen vroeg de procureur getrimmed en in de rub gezet (had dit eigenlijk gisteren al willen doen). Gewoon een simpele rub, een variatie op pistmaster x classic bbq rub. Als "plaklaagje" siracha gebruikt.
In de ochtend moest er eerst gewerkt worden, tijdens het werk de bbq aangemaakt, flinke chunk kersenhout onderin, sloroller erin, lekbakje en roosters en de temperatuur was rond de 120 graden stabiel (hierover later meer). Tijd om het vleesje (2.5kg) op de bbq te leggen, dit was rond 9 uur in de ochtend.
Toch spannend de eerste echte sessie met onze tijdelijke keuken. Temperatuur meter ook in het vlees gestoken en daar gaan we.
Na ongeveer 2 uur gebeurd er iets, voor mij vreemds, de rooster temperatuur begint te klimmen tot ongeveer 130 waar deze blijft hangen... aangezien ik al een tijdje zit mee te lezen hier en aardig wat youtube heb gekeken geen reden voor paniek, in ieder geval nog niet.
Bij 70 graden langzaam klaar gemaakt voor in te pakken. Alu folie ligt klaar, bbq saus in de aanslag. Vlees even eraf (deksel en onderste schuif dicht) ingepakt met wat bbq saus en terug op de bbq. Het is ondertussen half 1.
Het normale werk is klaar dus verder met onze verbouwing, we hebben namelijk pas een huis gekocht welke helemaal opgeknapt moet worden.
Na een uurtje in de folie, temperatuur was even wat gezakt (geen paniek dit is dus die stall) begon het vlees langzaam wat te klimmen. Temperatuur stond toen nog op 128 graden.
Rond de klok van half 3 kom ik weer even kijken en tot mijn schrik zie ik een temperatuur van 148.5 graden, nu wel lichte paniek. Rustig nadenken, onderste schuif iets dicht en kijken wat er gebeurd. Half uurtje later temperatuur gezakt naar ongeveer 140/141 maar meer zat er niet in. Het vlees ging toen richting de 85 graden.
Rond kwart voor 4 zaten we op 92 graden, we gaan maar eens prikken. Paar stukken nog iets stug, dus nog even wachten. Half uurtje later was het "pindakaas" gevoel er voor mij. Van de bbq af, folie even open en een minuutje of 10 later dichtgemaakt en de koelbox in. (Helaas geen foto van)
Om kwart voor 6 was het tijd om te gaan pullen, het vlees was super mals en heel erg sappig. Gepulled met de sappen en wat bbq saus erdoor.
Hele mooie rook ring en een voor ons heerlijke smaak. Als zeg ik het zelf maar wat ben ik trots, mijn schoonvader heeft 4 broodjes op, mijn vriendin 4 en ik zelf zat na 3 wel vol.
Ik was altijd al een bbq fan, maar zoiets eruit toveren was voor mij echt fantastisch.
Als er iemand iets zinnigs over die temperatuur kan zeggen, ik hoor het graag. Ik snapte niet hoe het kon dat die temperatuur zo opliep, maar het resultaat was er niet minder om.
Sorry voor dit hele verhaal
Laatst bewerkt door een moderator: