- Berichten
- 1.774
Afgelopen weekend, ondanks de regen en de wind heb ik 2 spareribs bereid op mijn nieuwe Weber.
Om dit op de juiste manier te doen heb ik lekker rond zitten neuzen op dit forum en zag veel mooie
tips om de Weber een hitteschild te geven. Mooie voorbeelden over hoe je dit kan maken zodat je
geen folie hoeft te gebruiken. Malletje gemaakt en naar de ijzer winkel maar die vroeg ?150 voor
het idee met een dikte van 2mm rvs
Beetje jammer, de smokenator lijkt me niet zo mooi voor mijn video's op YouTube en de slow 'n sear
vond ik wel maar niet in een winkel in Nederland en ja...mijn ribs moesten wel op de barbecue dus toch
met wat folie aan de gang gegaan.
Op de foto zie je mijn ribs, de linkse zonder vlies (dan glimt de rib niet, beetje dof) en de rechtse wel met het vlies
er nog op (die glimt wel). Ik wilde dit laten zien omdat je weleens leest dat personen het vlies er niet afkrijgen
terwijl het er al af is. Zelf doe ik dat altijd met mijn vingers, je nagel eronder en je kan het vlies er
makkelijk afhalen.
De rub besloot ik zelf te maken, natuurlijk zijn er fantastische rubs te koop maar zelf maken is ook leuk en lekker.
Mijn rub bestaat uit:
? tl komijnzaad
1 el bruine suiker
1 el oregano
1 el zeezout
2 tl paprika poeder
1 tl chili poeder
1 tl ui poeder
1 tl knoflook poeder
Nadat de kruiden lekker hadden kunnen intrekken en de barbecue de juiste temperatuur had konden de ribs erop.
Verder gebruikte ik wat apple wood, dat leek mij wel ok.
Na 2 uur even stiekem gekeken, gelijk ff sprayen met appelazijn/appelsap mix.
In de tussentijd had ik mooi de tijd om een barbecuesaus te maken en die bestaat uit:
200 ml ketchup (1 tube)
50 ml worcestersaus
1 el honing mosterd
3 el bruine suiker
snufje knoflook poeder
1 tl paprika poeder
100 ml water
Dit alles bracht ik aan de kook en liet het 20 minuutjes al roerend op een laag vuurtje staan.
Na 3 uur op de barbecue heb ik de eerste laklaag aangebracht en de ribs in de folie ingepakt.
Na nog zo'n 2 uur heb ik de ribs weer uit de folie gehaald.
Nu konden ze nog een uurtje terug met natuurlijk nog een likje barbecuesaus.
En zo kwamen mijn spareribs met mijn huisgemaakte rub en barbecuesaus eraf.
Ik vond het zeer geslaagd, lekkere smaak en natuurlijk met een zoetje maar daar hou ik wel van.
Wil de video van de spareribs zien kijk dan op mijn YouTube kanaal via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=PNMxy5P3v1g
of kijk de snelle versie op mijn Facebook via onderstaande link:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/451338678544598/
Ik hoop dat jullie het leuk vonden en tot de volgende keer
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
Om dit op de juiste manier te doen heb ik lekker rond zitten neuzen op dit forum en zag veel mooie
tips om de Weber een hitteschild te geven. Mooie voorbeelden over hoe je dit kan maken zodat je
geen folie hoeft te gebruiken. Malletje gemaakt en naar de ijzer winkel maar die vroeg ?150 voor
het idee met een dikte van 2mm rvs
Beetje jammer, de smokenator lijkt me niet zo mooi voor mijn video's op YouTube en de slow 'n sear
vond ik wel maar niet in een winkel in Nederland en ja...mijn ribs moesten wel op de barbecue dus toch
met wat folie aan de gang gegaan.
Op de foto zie je mijn ribs, de linkse zonder vlies (dan glimt de rib niet, beetje dof) en de rechtse wel met het vlies
er nog op (die glimt wel). Ik wilde dit laten zien omdat je weleens leest dat personen het vlies er niet afkrijgen
terwijl het er al af is. Zelf doe ik dat altijd met mijn vingers, je nagel eronder en je kan het vlies er
makkelijk afhalen.
De rub besloot ik zelf te maken, natuurlijk zijn er fantastische rubs te koop maar zelf maken is ook leuk en lekker.
Mijn rub bestaat uit:
? tl komijnzaad
1 el bruine suiker
1 el oregano
1 el zeezout
2 tl paprika poeder
1 tl chili poeder
1 tl ui poeder
1 tl knoflook poeder
Nadat de kruiden lekker hadden kunnen intrekken en de barbecue de juiste temperatuur had konden de ribs erop.
Verder gebruikte ik wat apple wood, dat leek mij wel ok.
Na 2 uur even stiekem gekeken, gelijk ff sprayen met appelazijn/appelsap mix.
In de tussentijd had ik mooi de tijd om een barbecuesaus te maken en die bestaat uit:
200 ml ketchup (1 tube)
50 ml worcestersaus
1 el honing mosterd
3 el bruine suiker
snufje knoflook poeder
1 tl paprika poeder
100 ml water
Dit alles bracht ik aan de kook en liet het 20 minuutjes al roerend op een laag vuurtje staan.
Na 3 uur op de barbecue heb ik de eerste laklaag aangebracht en de ribs in de folie ingepakt.
Na nog zo'n 2 uur heb ik de ribs weer uit de folie gehaald.
Nu konden ze nog een uurtje terug met natuurlijk nog een likje barbecuesaus.
En zo kwamen mijn spareribs met mijn huisgemaakte rub en barbecuesaus eraf.
Ik vond het zeer geslaagd, lekkere smaak en natuurlijk met een zoetje maar daar hou ik wel van.
Wil de video van de spareribs zien kijk dan op mijn YouTube kanaal via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=PNMxy5P3v1g
of kijk de snelle versie op mijn Facebook via onderstaande link:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/451338678544598/
Ik hoop dat jullie het leuk vonden en tot de volgende keer
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ