Beef en Steak

De eerste keer pulled pork...

 
 

M31Galaxy

Tondelzoeker
Berichten
5
Enkele dagen geleden heb ik voor het eerst pulled pork gemaakt.
Ik had nu pas even tijd om jullie het resultaat te laten zien...

Ik kon geen grote spiering (procureur) bemachtigen, dus moest ik het doen met twee stuks van elk ongeveer een kilo. Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd hiervoor.

De avond ervoor heb ik de spierings ingespoten met de injectiemix en de dry rub aangebracht. Dat heb ik dan ingepakt in vershoudfolie en een nacht laten trekken in de koelkast.

34eb63d28cafd89e3322494b5b09d066.jpg


31f3380db2c5b4be272ecb5ea31b174d.jpg


Om 10 uur de wsm aangestoken met de minion methode en om 11 uur bleef de temperatuur mooi op 120 graden hangen en konden de spierings erop.

5ca112737d7ee5dbd36fff95f9f5d151.jpg


Om 14 uur kwamen de spierings in 'the zone' op 71 graden. Ik heb dan de glaze aangebracht.

7796becf5dc4e529881cd6575f56a493.jpg


1d2003dfb2d2ff964a81755fd4addf9d.jpg


Twee uur later heb ik ze beiden ingepakt in aluminiumfolie. De spierings zaten dan nog steeds in 'the zone'.
Een uur later begon pas de temperatuur verder op te lopen en op 88 graden heb ik ze beiden eraf gehaald en drie kwartier laten rusten in een koelbox.
Tijdens de wachttijd hebben we dan de abt's verorbert die er 1,5 uur eerder waren opgegaan (recept van Jord). Hiervoor heb ik deels jalapeno's gebruikt en deels snoeppaprikas voor diegene die het niet zo graag pittig hebben.

0cd9c993a2848af230859717b296f906.jpg


Dan was het tijd om te pullen. Dat ging overigens helemaal niet makkelijk, de spierings waren behoorlijk droog en het vergde wat kracht om ze uit elkaar te trekken.

ea5ad02103345d1286918ea1d0db2d8e.jpg


De eindsaus is er dan doorheengegaan en dat heeft volgens mij de pulled pork gered: het geheel werd toch nog smeu?g.

c14940880a16ffcbb1a6c79d84a48fa8.jpg


En dit was dan het resultaat: op een broodje met wat Louisiana coleslaw en ingelegde rode ui, eveneens volgens het recept van Jord.

826f896ae2c7d6cab593eab715d9fc75.jpg


Het was uiteindelijk heel lekker en ik heb heel veel complimenten gekregen. Volgende keer zoek ik toch maar verder voor een volledige spiering...

2151ceb68d33334954713aff1e140bfc.jpg


Grts,
Peter
 
Gratz met knorrie!
 
Lekker hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan