- Berichten
- 79
Vandaag was de eerste keer dat ik bewust ging barbecueën. Niet kolen aan vlees er op en het zal wel gaar zijn. Nee nu eens serieus met een barbecue aan de gang.
Op het menu vandaag stonden kippenvleugels met een kruidenrub (netjes geleend van Dennis zijn blog) met een soja honing sausje uit eigen keuken (mild maar lekker ook voor de kids).
De bbq is er klaar voor. Waar ik nog veel moeite mee heb is de juiste temperatuur te bereiken en ongeveer daar houden. Als een malle stijgt hij naar 250-300 graden (doel was 200-220). Bij open van de deksel gaat die weer natuurlijk snel naar beneden en zo gaat het even door. Na een tijdje (15-20 min) lukt het me dan eindelijk om hem rond de 220 te houden.
Is dit normaal? Komt het door mijn briketten ( gewoon weber briketten die ik bij de bbq heb gekregen, niet de beste maar voor te oefenen dacht ik laten we deze gewoon proberen). Ervaring? Gebruik ik teveel briketten??
Na de barbecue op een “ok” temperatuur te hebben kunnen de vleugeltjes erop.
Na een 15 min was de maizena nog niet helemaal ingetrokken dus na wat bak spray ze netjes omgedraaid.
Na ong 45 min op de barbecue konden ze er vanaf met een mooi goud korstje.
Sausje er over heen
Smullen maar. Nog geen 15 min later waren alleen nog botjes en gevulde buikjes over.
De eerste keer echt barbecueën verliep nog niet zo heel slecht. Oefen baart kunst zullen we maar zeggen. Op naar de volgende keer. Hopelijk dan al wat beter met de controle over de temperatuur.
Groet,
Peter F
Op het menu vandaag stonden kippenvleugels met een kruidenrub (netjes geleend van Dennis zijn blog) met een soja honing sausje uit eigen keuken (mild maar lekker ook voor de kids).
De bbq is er klaar voor. Waar ik nog veel moeite mee heb is de juiste temperatuur te bereiken en ongeveer daar houden. Als een malle stijgt hij naar 250-300 graden (doel was 200-220). Bij open van de deksel gaat die weer natuurlijk snel naar beneden en zo gaat het even door. Na een tijdje (15-20 min) lukt het me dan eindelijk om hem rond de 220 te houden.
Is dit normaal? Komt het door mijn briketten ( gewoon weber briketten die ik bij de bbq heb gekregen, niet de beste maar voor te oefenen dacht ik laten we deze gewoon proberen). Ervaring? Gebruik ik teveel briketten??
Na de barbecue op een “ok” temperatuur te hebben kunnen de vleugeltjes erop.
Na een 15 min was de maizena nog niet helemaal ingetrokken dus na wat bak spray ze netjes omgedraaid.
Na ong 45 min op de barbecue konden ze er vanaf met een mooi goud korstje.
Sausje er over heen
Smullen maar. Nog geen 15 min later waren alleen nog botjes en gevulde buikjes over.
De eerste keer echt barbecueën verliep nog niet zo heel slecht. Oefen baart kunst zullen we maar zeggen. Op naar de volgende keer. Hopelijk dan al wat beter met de controle over de temperatuur.
Groet,
Peter F