- Berichten
- 13
Vandaag 2 ontgroeningen in 1 keer!!!
Mijn eerste echte bijdrage op het forum en ook nog eens mijn eerste keer Beer Can Chicken....spannend!!!
Vandaag moest ik me eerst nog een paar uurtjes op kantoor nuttig maken maar toen de klok op half 4 sprong was het rennen naar de auto om opweg te gaan naar de Bastard en een koud flesje gerstenat dat stond te wachten om opgedronken te worden.
Na de keel even wat gesmeerd te hebben was het tijd om aan de slag te gaan
Eerder dit jaar als cadeau van een maat al eens een probeerverpakking van de Regâh-rub gekregen en deze rub was me op kippenvleugeltjes erg goed bevallen.
Nu dus nog eens een grotere zak van besteld en met deze rub eerst de kip onder het huidje gekruid en daarna de rest van de kip lekker in de rub gezet.
De Bastard was inmiddels de 150gr gepasseerd en de rub had even lekker in kunnen trekken.....Snel een paar slokjes uit het blikje bier en de rest van het biertje op een plekje in de kip gestoken waar de zon niet erg vaak schijnt.
Lekbak onder het rooster, kleine Chuck kersenhout tussen de kolen, tuinstoelen neerzetten en met vrouwlief genieten van een drankje in de achtertuin....heerlijk met een waterig herfstzonnetje en de geur van een kippetje dat langzaam gaar aan het worden was.
1 uur en 20 minuten later.....aan tafel met het gezin om 10 minuten later niet meer dan een bijna kaal karkas over te houden....jeetje wat was dit een winnaar zeg, echt super lekker!!! Iedereen heeft er echt oprecht van genoten! En wat een feest om er nog eens dunnetjes van na te genieten bij het schrijven van dit stukje tekst.
Zondag een familiefeestje en daar staat er pork belly burnt ends met een wortelpurre op het menu....dus tot dan!
Mijn eerste echte bijdrage op het forum en ook nog eens mijn eerste keer Beer Can Chicken....spannend!!!
Vandaag moest ik me eerst nog een paar uurtjes op kantoor nuttig maken maar toen de klok op half 4 sprong was het rennen naar de auto om opweg te gaan naar de Bastard en een koud flesje gerstenat dat stond te wachten om opgedronken te worden.
Na de keel even wat gesmeerd te hebben was het tijd om aan de slag te gaan
Eerder dit jaar als cadeau van een maat al eens een probeerverpakking van de Regâh-rub gekregen en deze rub was me op kippenvleugeltjes erg goed bevallen.
Nu dus nog eens een grotere zak van besteld en met deze rub eerst de kip onder het huidje gekruid en daarna de rest van de kip lekker in de rub gezet.
De Bastard was inmiddels de 150gr gepasseerd en de rub had even lekker in kunnen trekken.....Snel een paar slokjes uit het blikje bier en de rest van het biertje op een plekje in de kip gestoken waar de zon niet erg vaak schijnt.
Lekbak onder het rooster, kleine Chuck kersenhout tussen de kolen, tuinstoelen neerzetten en met vrouwlief genieten van een drankje in de achtertuin....heerlijk met een waterig herfstzonnetje en de geur van een kippetje dat langzaam gaar aan het worden was.
1 uur en 20 minuten later.....aan tafel met het gezin om 10 minuten later niet meer dan een bijna kaal karkas over te houden....jeetje wat was dit een winnaar zeg, echt super lekker!!! Iedereen heeft er echt oprecht van genoten! En wat een feest om er nog eens dunnetjes van na te genieten bij het schrijven van dit stukje tekst.
Zondag een familiefeestje en daar staat er pork belly burnt ends met een wortelpurre op het menu....dus tot dan!