Goedenavond allemaal!
Na mijn vraag in de rookkamer over mijn brisket van +- 1 kg vandaag de brisket er maar eens opgelegd. Ik had hem gisteren geïnjecteerd met runderbouillon en wat van de beef rub van Noskos. (Ik kreeg vandaag de tip van Frits om boter te injecteren maar toen lag hij er al op)
Vandaag om 13:30 de bastard weer aangestoken en om 14:00 de Brisket erop gelegd. Kerntemperatuurmeter ingesteld op 70 graden. Ik had tussen de kolen wat eiken chunks gelegd en wat kleine blokjes eikenhout van whiskyvaten. Toen om 17:15 de 70 graden was bereikt heb ik m strak ingepakt in aluminiumfolie met wat roomboter (dit omdat ik hoopte dat dit verschil ging maken omdat ik dit niet had geïnjecteerd) en nog een scheutje runderbouillon. Na 2.5 uur was de kern 94 en heb ik geprikt met een sate prikker maar omdat ik niet goed wist wat ik moest voelen heb ik m eraf gehaald. Vervolgens uurtje laten rusten in een koelbox en toen was het moment daar!
De brisket zag er top uit met een hele mooie rookring en hele lekkere smaak
maar hij was alleen wel wat te droog. Dit komt waarschijnlijk omdat er niet veel vet door het vlees liep. Mijn vriendin vond de smaak ook erg goed alleen inderdaad iets te droog. Tips & tricks zijn welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Na mijn vraag in de rookkamer over mijn brisket van +- 1 kg vandaag de brisket er maar eens opgelegd. Ik had hem gisteren geïnjecteerd met runderbouillon en wat van de beef rub van Noskos. (Ik kreeg vandaag de tip van Frits om boter te injecteren maar toen lag hij er al op)
Vandaag om 13:30 de bastard weer aangestoken en om 14:00 de Brisket erop gelegd. Kerntemperatuurmeter ingesteld op 70 graden. Ik had tussen de kolen wat eiken chunks gelegd en wat kleine blokjes eikenhout van whiskyvaten. Toen om 17:15 de 70 graden was bereikt heb ik m strak ingepakt in aluminiumfolie met wat roomboter (dit omdat ik hoopte dat dit verschil ging maken omdat ik dit niet had geïnjecteerd) en nog een scheutje runderbouillon. Na 2.5 uur was de kern 94 en heb ik geprikt met een sate prikker maar omdat ik niet goed wist wat ik moest voelen heb ik m eraf gehaald. Vervolgens uurtje laten rusten in een koelbox en toen was het moment daar!
De brisket zag er top uit met een hele mooie rookring en hele lekkere smaak
maar hij was alleen wel wat te droog. Dit komt waarschijnlijk omdat er niet veel vet door het vlees liep. Mijn vriendin vond de smaak ook erg goed alleen inderdaad iets te droog. Tips & tricks zijn welkom
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk