Beef en Steak

danbras & me

 
 
 

maroc

Gemarineerd
Berichten
1.525
Omdat ik ineens zin kreeg aan sateh en ik ontzettend graag de romige pindasaus wil klaar maken van steven
maar weer eens sateh voorbereiden. Dus volgens het recept van danbras aan de slag.

Spulletjes maar eens bij elkaar zoeken (ik had nog een stukkie procureur liggen  :D)
CAM00806_zpsc06d84d5.jpg


Procureur in repen gesneden
CAM00807_zps44746e40.jpg


In de marinade gezet en gevacumeerd  in de koelkast een nachtje laten rusten
CAM00808_zps11696eaa.jpg


Wordt vervolgd








 
ziet er al lekker uit
 
Als je nou tien keer Danbras sate maakt krijg je dan een bronzen Danny badge? =))
 
Haha goed bezig!!!
 
Nosmo zei:
Als je nou tien keer Danbras sate maakt krijg je dan een bronzen Danny badge? =))
Hoe lang duurt het voor "iemand" mafk***l gaat zeggen.....
=))

Wel lachen dat onze eigen Danny nu naast "the big Mr. Steven" mag staan :P
 
Wordt vervolgt , wanneer moeten we er zijn dan?
 
Tuut Tuut...... dat is snel  :D
 
Getverderrie, DanBras sateh!!








Geintje natuurlijk!!! :D :D :D
 
Het is de pindasaus met gebakken knoflook geworden uit planet bbq pagina 35 :D

De stokkies zijn geregen :P
CAM00810_zps1c87b771.jpg


Ow keuzes keuzes keuzes :-? :))
 
Hahaha......ik onthou mij maar van commentaar dit keer. Lijkt me erg verstandig! :D

Eet smakelijk alvast!
 
En hier het resultaat.....

Indirect op de OTP
CAM00812_zpse2fa2e20.jpg


Met wat gebakken aardappels en gegrilde uieringen
CAM00815_zps76119440.jpg


Wat vonden we ervan:
de smaak van het vlees was heerlijk, de malsheid iets minder maar overall was het nog steeds goed :D
De pindasaus was geweldig. zelfs mijn vrouw vonddeze lekker ondanks de aanwezigheid van kokosmelk

Al met al weer een topper gehad vandaag :D ;)
 
Altijd goed, sateh. Zeker deze variant! Malsheid heeft waarschijnlijk met de marineertijd en de grootte van de blokjes (reepjes in jouw geval). Maar daar kan Danny je vast meer over vertellen...
Lekker bordje en de saus gaat op de 2do...
 
Ziet er prima uit.

Wat is jouw reden om reepjes te gebruiken in plaats van de klassieke blokjes?
 
Lekker hoor!
 
Nosmo zei:
Ziet er prima uit.

Wat is jouw reden om reepjes te gebruiken in plaats van de klassieke blokjes?

Ik zag zoiets in de boeken van Raichlen bij de rundersateh en kipsateh uiteraard heeft dit vlees minder tijd nodig om te garen. Ik dacht bij mijzelf dat als ik het op lagere temperatuur langer liet garen dat  dat dan wel mals werd. Op zich klopte dit ook wel maar de volgende keer snij ik iig de procureur in blokjes want ik wil wel het verschil proeven.

Zoals hier wel vaker gezegd wordt,  al doende leert men
 
Terug
Bovenaan Onderaan