- Berichten
- 1.774
Beste forum leden,
afgelopen weekend te gast bij SWF en ProQ smokers bij Brew 'N Q om demo's te doen
en wat bleek... ook een pork belly B-)
Als eerste de buik ribs eraf.
Dan door de knarsjes snijden.
De rib tips (de knarsjes, kraakbeen met vlees) gingen er ook af.
Vervolgens de buik omgedraaid en het zwoerd ingesneden.
Het zwoerd met wat keuken papier drooggemaakt en grof zeezout erop.
De vlees kant bestrooid met een rub.
De rub van PitmasterX hadden we gekregen van Pure BBQ, om te proberen, ons buikje ging daarna in de Flip 'N Grate.
En mocht het buikje op de ProQ.
Als brandstof wat kokos briketten, houtskool en voor de smaak wat appel chunks.
En natuurlijk regelmatig draaien
En van de onderkant ziet het er zo uit uit B-)
En de bovenkant.
En als het weer gedraaid is...
En zoals je ziet bubbelt het zwoerd lekker.
Dus tijd om te snijden.
Niet de allermooiste eind foto's maar daar was geen tijd voor er moest immers geproefd worden door de bezoekers
Eind resultaat, lekker buikspek met een krokant zwoerdje, net als krakende chips
afgelopen weekend te gast bij SWF en ProQ smokers bij Brew 'N Q om demo's te doen
en wat bleek... ook een pork belly B-)
Als eerste de buik ribs eraf.
Dan door de knarsjes snijden.
De rib tips (de knarsjes, kraakbeen met vlees) gingen er ook af.
Vervolgens de buik omgedraaid en het zwoerd ingesneden.
Het zwoerd met wat keuken papier drooggemaakt en grof zeezout erop.
De vlees kant bestrooid met een rub.
De rub van PitmasterX hadden we gekregen van Pure BBQ, om te proberen, ons buikje ging daarna in de Flip 'N Grate.
En mocht het buikje op de ProQ.
Als brandstof wat kokos briketten, houtskool en voor de smaak wat appel chunks.
En natuurlijk regelmatig draaien

En van de onderkant ziet het er zo uit uit B-)
En de bovenkant.
En als het weer gedraaid is...
En zoals je ziet bubbelt het zwoerd lekker.
Dus tijd om te snijden.
Niet de allermooiste eind foto's maar daar was geen tijd voor er moest immers geproefd worden door de bezoekers

Eind resultaat, lekker buikspek met een krokant zwoerdje, net als krakende chips
