Beef en Steak

Cote de Boeuf weekend style

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
867
Na wat experimenteren en opdoen van veel inspiratie op dit forum nu de next step in mijn BBQ ontwikkeling en dus tijd voor een flink stuk vlees op de Kamado. Ben er intussen ook achter dat er geen startknop op dat ding zit dus op tijd beginnen met naar temp brengen  :D
Anyway prachtig weer vandaag dus lekker aan de gang in de tuin. Resultaat was echt helemaal wat ik van gedacht en gehoopt had. Met flesje rood erbij, familie aan tafel en het zonnetje erbij kan het leven slechter B-)
Eindresultaat:
4623789E-6EF5-4BD9-AF2E-C05E0B68A88D_zpsqgsbf7uj.jpg

Begonnen met een heel mooi stuk vlees te halen bij Clemens in Lisse (top slagertje die nog kan fietsen ook). Niet veel meer aan gedaan dan zout en peper erop
78FB34F0-E51F-427D-A77E-2AC9B9C93C61_zps7byktxfi.jpg

2CF517A6-780F-43D6-A4D7-8CDB6740E040_zpstdhlkfxc.jpg

17C9CDAB-34B9-4B4B-844F-A70BC8AC5169_zpsiewtu1sb.jpg

Thumps up was van de kleine man die het maar machtig mooi vond zo'n enorme lap vlees
Op de Kamado Joe
D03A828F-56E8-46DA-82EC-39BD74C3BC17_zps9bhq6iyk.jpg

59E331B6-04E9-45BC-A3C1-C544A6E5D112_zpsozv4xujc.jpg

D9C23256-F1F7-4C25-BED8-1C8407F08620_zpsynpodkqp.jpg

Had eerst indirect naar kern van 47 graden laten gaan, toen in ALU en weggezet, intussen KJ opgestookt en toen dicht geschroeid.
0AEE5957-85CA-42E2-A9E3-A952E6AD5AF3_zpsrctwedom.jpg

Op paar plekjes was ik toch voorbij de medium rare geschoten, volgende keer nog eerder van de indirect halen denk ik, tips?
Maar toch wel tevreden met de smaak en bite van e.e.a. Lekker bordjes van gemaakt met spinazie roerbakken, aardappeltjes uit de oven en saus van roquefort, creme fraiche en sjalotje. Op naar volgende item van de to do lijst.
952885E6-8353-42C7-A6F4-B986751E735B_zps9ja1fizt.jpg

4623789E-6EF5-4BD9-AF2E-C05E0B68A88D_zpsqgsbf7uj.jpg

En eindoordeel van de mini chef
0CDC6F35-6187-40C2-894A-C020A1B959BC_zpsopdwisz7.jpg
 
Lust ik wel
 
dat is een mooi stuk vlees, en inderdaad goede en aardige slager
 
mooi 'stukje'vlees  ;) verder kan het zijn dat je steak te strak hebt ingepakt in de alu folie, dan gaart hij te ver door wat je eigenlijk niet wil, dus losjes inpakken in de alu folie zou een oplossing kunnen zijn.
 
BensBQ zei:
mooi 'stukje'vlees  ;) verder kan het zijn dat je steak te strak hebt ingepakt in de alu folie, dan gaart hij te ver door wat je eigenlijk niet wil, dus losjes inpakken in de alu folie zou een oplossing kunnen zijn.
goede tip, thx
 
prachtig stukje vlees dat zal heerlijk gesmaakt hebben :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan