Beef en Steak

Cote a los

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.981
Vandaag stond er een heerlijke cote a los, Belgische Blauw op het menu.
628dfbb9c656d45f618a70295a6e22e3.jpg


Omdat ik het gras net had gemaaid, dacht ik kan dit wel eens in hooi garen .
Vooral was ik benieuwd of dit echt van toegevoegde waarde zou zijn.
85deecfbf1adeaa827899f2a42954ee4.jpg
5cd30756425e1546894b25ed545a9b52.jpg


Ondertussen de kamado op 105 graden gebracht en hierna het vlees er op, te samen met een paar roseval aardappels.
9f8c6947ba5f4a85ca6553370d462bf7.jpg


Na ruim 2 uur stabiel op temperatuur was de kern gestegen naar 48 graden.
Hierna afgrillen en laten rusten.
44b8412c9c1868bc06ae51a20c0853ba.jpg
48b2fc9f827a09730fa96960598b907c.jpg


Even laten rusten en genieten Bourgondisch genieten.

47df0cb31f415f8ffec03103c4762ec3.jpg


En over het hooi, leuk geprobeerd, lekkere geur, maar nauwelijks smaak.
Volgende keer eens proberen te roken met hooi...
 
Ziet er lekker uit
 
Jammie. Doe mij ook maar zo'n bordje met eten.  :)
 
Mooi experiment broer. T-bone ziet er goed uit. Daar me haal je de ?schade? van de vakantie wel in

Misschien voor meer effect het directe rooster in de hoogste positie. En het hooi direct boven de kolen. En dan de steak op het hooi.
Steven Raichlen heeft in zn boeken ook zo iets dergelijks staan. Maar dan met dennennaalden. Ooit hier op het forum gelezen. Weet niet meer waar.
 
Da's een heel fijn lappie vlees zeg... heerlijk!

Roken met hooi gaat vast veel beter, zo in een schaal met die koude lap vlees erop zal de hooi niet erg gaan roken vrees ik.
Verhaal van roken met dennenaalden ken ik ook van project Smoke van Ome Steven. Daar zijn ook joeptjoep fillumpies van.

 
Thanks, het was nu ook niet de bedoeling om er mee te roken.
Ik probeerde enkel de heerlijke geur (en smaak??) van hooi over te brengen naar het vlees. Roken geeft natuurlijk een heel ander effect.

Maar ondertussen al genoeg andere recepten zien voor inpiratie voor de volgende keer.

 
Terug
Bovenaan Onderaan