- Berichten
- 5.443
Coq Au Vin
Al eens eerder geplaatst maar wat is er nu mooier om een toprecept dat je al meer dan 35 jaar regelmatig maakt in je nieuwe Staub pan te maken (met gepimpte knop).
Voor de Coq au Vin alleen goede producten dus een goede (witte) wijn en flamberen met een goede Cognac, die smaken vormen de basis van je recept.
Ooit een keer zo stom geweest om met een goedkope cognac te flamberen, het smaakte naar spiritus, bah,
En dan gaan we aan de gang
BBQ aangestoken en opwarmen tot ongeveer 180 graden,
In de skillet: Spekjes bakken, sjalotjes bakken en op het eind knoflook ook even mee bakken, mini champignons bakken en alles verzamelen in een schaal met laurierblaadjes en hamblokjes, tl. Sambal oelek en een flinke hand fijngehakte peterselie en een tl. tijm
Aardappeltje (gourmande) poffen, normaal gesproken eten wij dit met rijst, maar nu eens met gepofte aardappel.
Kippenpoten kruiden met kipkruiden
eerst even indirect voor een minuut of 20
daarna kort direct grillen
verzamelen in de voorverhitte pan
Cognac erover en flamberen
Saus maken boter, bloem, de inhoud van de schaal met de verzamelde ingrediënten, 1/2 kippenbouillontabletje de witte wijn en 1,5 uur indirect laten pruttelen.
Wat een genot, hij was weer heerlijk.
Al eens eerder geplaatst maar wat is er nu mooier om een toprecept dat je al meer dan 35 jaar regelmatig maakt in je nieuwe Staub pan te maken (met gepimpte knop).
Voor de Coq au Vin alleen goede producten dus een goede (witte) wijn en flamberen met een goede Cognac, die smaken vormen de basis van je recept.
Ooit een keer zo stom geweest om met een goedkope cognac te flamberen, het smaakte naar spiritus, bah,
En dan gaan we aan de gang
BBQ aangestoken en opwarmen tot ongeveer 180 graden,
In de skillet: Spekjes bakken, sjalotjes bakken en op het eind knoflook ook even mee bakken, mini champignons bakken en alles verzamelen in een schaal met laurierblaadjes en hamblokjes, tl. Sambal oelek en een flinke hand fijngehakte peterselie en een tl. tijm
Aardappeltje (gourmande) poffen, normaal gesproken eten wij dit met rijst, maar nu eens met gepofte aardappel.
Kippenpoten kruiden met kipkruiden
eerst even indirect voor een minuut of 20
daarna kort direct grillen
verzamelen in de voorverhitte pan
Cognac erover en flamberen
Saus maken boter, bloem, de inhoud van de schaal met de verzamelde ingrediënten, 1/2 kippenbouillontabletje de witte wijn en 1,5 uur indirect laten pruttelen.
Wat een genot, hij was weer heerlijk.