Beef en Steak

Combi van Lende en buikspek, met een Oosters tintje.

 

Op Suyt

Tondelzoeker
Berichten
20
Vandaag maar weer eens wat lopen spelen,



Lende schoongemaakt, afgedekt met fijn gedraaide Koriander, pepertje, knoflook, klein beetje zetmeel(om lopen te voorkomen) rijstwijn, citroen zeste.



onder de 50 graden roken voor een uurtje of twee en een half met wat appelsnippers.



temperatuur omhoog geschroefd naar 130 graden, tot de kern op 63 was.



Buikspek heb ik van de bereiding geen foto's... maar heeft iig 24 uur liggen marineren in ketjap, pepertjes, gember, laos, ui.

de saus erbij is de afmaker van het geheel, trekt alle smaken naar het absurde.
ui, knoflook, pepers, aanfruiten afblussen met soyasaus, gembersiroop en ketjap.
zorg ervoor dat de saus dik vloeibaar is.
 
Dat eet je toch niet in een keer op? Ziet er mooi uit.
 
dat ziet er heel goed uit, lust ik wel
 
Mooi bordje!
 
Hoe was de korst?? is dat knapperig?? ziet er zowiezo lekker uit!! :D
 
Ziet er apart uit! Ik weet gewoon niet wat ik van denken moet.  :-O 
Je bent aan het spelen geweest, maar heeft het ook gesmaakt?
 
Stoker Joop zei:
Ziet er apart uit! Ik weet gewoon niet wat ik van denken moet.  :-O 
Je bent aan het spelen geweest, maar heeft het ook gesmaakt?

Apart? als in "niet iets wat ik zelf zou proberen"?
ik had er ook een rub op kunnen smeren van ketoembar, laos,sereh poeder en knoflook granulaat. ;)
heb voor de verandering de verse varianten gepakt.
het smaakte uitstekend, zo goed zelfs dat we het maar gelijk in het restaurant geserveerd hebben.

MarBQ zei:
Hoe was de korst?? is dat knapperig?? ziet er zowiezo lekker uit!! :D
thnx, de korst was niet knapperig het had meer de structuur van een duxelles waardoor het weer te gebruiken is bij die stukjes vlees waar de korst niet zit.

ik moe wel eerlijk zeggen dat het gifgroene van de korst op geen enkele foto tot z'n recht komt
 
Terug
Bovenaan Onderaan