BasBQ
Beef en Steak

Cold smoked knoflook

Bartus Bonfire

Kooltjesharker
Berichten
100
Na het zien van het cold smoke resultaat van Barbeknoei, heb ik de stoute schoenen aangetrokken.

De generator gevuld met mot en in mijn smokebarrel geplaatst.

De beschrijving van de smoke generator zegt dat één vulling 10 tot 12 uur brand.
Ik heb gisteren 2 vullingen opgebrand in nog geen 6 uur.

Kan iemand mij vertellen wat er fout gaat.
Vandaag opnieuw de generator aangestoken. De knoflook bollen gedraaid.

Graag jullie commentaar.
f03630113245f5147a6b3a7171b76c96.jpg
38990407ced0601965749121feafa5df.jpg
b2abe37935b38a523231e6876fbe42ba.jpg
6509ec745415a59a307cb5cd68a229c0.jpg
2275a0180832a7687bb1f0be0c9d45df.jpg
480569669de18163a0e7d056de80d936.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Volgde het smeulen wel de spiraal of "stak het over" ?


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mogelijk heb je hem dan wat te losjes gevuld. Te weinig "massa" of te veel trek gehad.
Als je houtmot wat grover is dan brand hij ook sneller.
Andersom: te fijn en te vast aangedrukt wil jij nogal eens uitgaan.
2 x in 6 uur tov 1 x in 12 uur heb ik nog nooit meegemaakt. Wel een uur of 10 ipv 12 uur.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mogelijk heb je hem dan wat te losjes gevuld. Te weinig "massa" of te veel trek gehad.
Als je houtmot wat grover is dan brand hij ook sneller.
Andersom: te fijn en te vast aangedrukt wil jij nogal eens uitgaan.
2 x in 6 uur tov 1 x in 12 uur heb ik nog nooit meegemaakt. Wel een uur of 10 ipv 12 uur.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
De mot die nu in de generator zit heb ik aangedrukt. Ik heb hem rond 08:00 uur aangestoken. Ook de luchtklep onder kleiner gezet. Het ziet er nu beter uit.
a8f676455c4e01abcdb65a872cd8ea8a.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Wat ik meestal doe is de onderste klep helemaal dicht en boven open.

Ik verwacht dat je je mot te los hebt en teveel trek in je Q.

Het hoeft alleen maar te smeulen, door onder en boven open te zeker creëer je veel meer trek dan nodig.
 
Nog nooit gedaan maar komt de rook wel goed in de knoflook op deze manier?? Zo met ze velletje er nog om heen zeg maar
 
De ene CSG is de andere niet.
Dit model ken ik niet maar het kan zo zijn dat het labyrint korter is dan bij andere CSG's waardoor de brandtijd korter is.
 
Precies dat. Iets minder hoog afvullen dan wordt de barrierre hoger. Komt goed. Knoflook heeft echt veel rook nodig dus er gaat nog niks mis!
 
Nog nooit gedaan maar komt de rook wel goed in de knoflook op deze manier?? Zo met ze velletje er nog om heen zeg maar
Hoi Kevin.
Ik vond de smaak voldoende ingetrokken. Voor mijn gevoel hed de knoflook nog iets langer in de rook mogen hangen, maar dat was meer omdeat de generator wel erg snel opsmeulde.
 
De ene CSG is de andere niet.
Dit model ken ik niet maar het kan zo zijn dat het labyrint korter is dan bij andere CSG's waardoor de brandtijd korter is.
Op de verpakking staat dat er tussen de 10 en 12 uur rook.
 
Nog nooit gedaan maar komt de rook wel goed in de knoflook op deze manier?? Zo met ze velletje er nog om heen zeg maar
Knoflook koud roken heeft voor de smaak niet heel veel effect, het belangrijkste argument om knoflook koud te roken is om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen
 
Terug
Bovenaan Onderaan