A3N
Kooltjesharker
- Berichten
- 178
In de rub ermee; spg. Beetje Kewpie als binder. Straks op 110c met hickory roken naar 70/72c en dan inpakken. Om half 10 ging ie erin.
Hier al eventjes in de smoker samen met saus voor de mac ‘n cheese. De bark begint te komen.
Toen het moment daar was op 70c en een beetje heb ik hem ingesmeerd met bbq saus en met wat klontjes boter in het folie gedaan.
Later op 90c het pakketje weer open gemaakt en het vlees wederom ingesmeerd met bbq saus en open terug in de smoker gedaan. Een half uur later heb ik het vlees nogmaals ingesmeerd en nog een half uur terug gedaan, daarna laten rusten.
Tijdens het rusten even de mac afmaken. Saus hiervoor welke we eerder in de smoker zagen is als volgt gemaakt;
- Spek uitbakken en uit de pan halen
- Uien karameliseren in boter, later knoflook toevoegen
- Bloem toevoegen om roux te maken en vervolgens melk erbij om bechamelsaus te krijgen
- Berg cheddar en 48+ toevoegen
- Spek terug erin
- Edit: Bourbon toevoegen natuurlijk!
- 2 uur in de smoker
Uiteindelijk was het om half 7 tijd om aan te vallen. Lekker wat zuur erbij, want het is een stevige maaltijd
. Ik had nog wat ingelegde paprika over van de vorige ronde.
Hier al eventjes in de smoker samen met saus voor de mac ‘n cheese. De bark begint te komen.
Toen het moment daar was op 70c en een beetje heb ik hem ingesmeerd met bbq saus en met wat klontjes boter in het folie gedaan.
Later op 90c het pakketje weer open gemaakt en het vlees wederom ingesmeerd met bbq saus en open terug in de smoker gedaan. Een half uur later heb ik het vlees nogmaals ingesmeerd en nog een half uur terug gedaan, daarna laten rusten.
Tijdens het rusten even de mac afmaken. Saus hiervoor welke we eerder in de smoker zagen is als volgt gemaakt;
- Spek uitbakken en uit de pan halen
- Uien karameliseren in boter, later knoflook toevoegen
- Bloem toevoegen om roux te maken en vervolgens melk erbij om bechamelsaus te krijgen
- Berg cheddar en 48+ toevoegen
- Spek terug erin
- Edit: Bourbon toevoegen natuurlijk!
- 2 uur in de smoker
Uiteindelijk was het om half 7 tijd om aan te vallen. Lekker wat zuur erbij, want het is een stevige maaltijd

Laatst bewerkt: