Beef en Steak

Chuck roast met mac&cheese

A3N

Kooltjesharker
Berichten
178
In de rub ermee; spg. Beetje Kewpie als binder. Straks op 110c met hickory roken naar 70/72c en dan inpakken. Om half 10 ging ie erin.
IMG_7108.jpeg

Hier al eventjes in de smoker samen met saus voor de mac ‘n cheese. De bark begint te komen.
IMG_7110.jpeg

Toen het moment daar was op 70c en een beetje heb ik hem ingesmeerd met bbq saus en met wat klontjes boter in het folie gedaan.
IMG_7111.jpeg

Later op 90c het pakketje weer open gemaakt en het vlees wederom ingesmeerd met bbq saus en open terug in de smoker gedaan. Een half uur later heb ik het vlees nogmaals ingesmeerd en nog een half uur terug gedaan, daarna laten rusten.
IMG_7114.jpeg

Tijdens het rusten even de mac afmaken. Saus hiervoor welke we eerder in de smoker zagen is als volgt gemaakt;
- Spek uitbakken en uit de pan halen
- Uien karameliseren in boter, later knoflook toevoegen
- Bloem toevoegen om roux te maken en vervolgens melk erbij om bechamelsaus te krijgen
- Berg cheddar en 48+ toevoegen
- Spek terug erin
- Edit: Bourbon toevoegen natuurlijk!
- 2 uur in de smoker

IMG_7116.jpeg

Uiteindelijk was het om half 7 tijd om aan te vallen. Lekker wat zuur erbij, want het is een stevige maaltijd 😋. Ik had nog wat ingelegde paprika over van de vorige ronde.
 
Laatst bewerkt:
Sowieso, goede scheut bourbon erdoor, is wat je wilt met dit regenachtige weer vandaag 🙂.

* Vergeten te vermelden in de openingspost 😐.
 
Terug
Bovenaan Onderaan