MacMarty89
Sprokkelaar
- Berichten
- 37
Recentelijk een Petromax FT4.5 Dutch Oven gekocht, dus die wilde ik graag een keer uitproberen. Via het YouTube kanaal van @noskos op het chili con carne recept gestuit. Dat wilde ik wel eens nabootsen. Mijn vrouw is vegetariër en onze dochter van 2.5 jaar gaan van een chili con carne niet vrolijk worden. Dus heb ik een variatie op het recept van noskos bedacht: met paprika en krieltjes. Geen typisch Tex-Mex gerecht, maar een zeer smaakvol alternatief.
Noskos vertelde in zijn video dat het échte chilipoeder een mix is waarin ook komijn in verwerkt zit. Ik ben de supermarkten afgestruind naar zo'n soort chilipoeder. Die van Silvo is het juiste spul (te koop bij PLUS). Nu eerst maar eens begonnen met het gebruikelijke meng en snijwerk. Chilipoeder, peper en zout, extra komijnpoeder bij elkaar gegooid. Daarna de knoflook, rode uien en paprika gesneden.
Met behulp van de FOGO Blazaball, de BGE naar een temperatuur van 160 °C gebracht. Toen het Eitje de 150 °C aantikte, de convEGGtor basket met rooster erin gezet. Ietsje later ging ook de Petromax DO erop. Rijstolie erin en de paprika met uitjes glazig laten worden. Drie teentjes gehakte knoflook voor wat extra smaak. Moet morgen op mijn loonslaaf-onderkomen immers wat collega's van me afhouden. Die vergaderingen beginnen me écht de keel uit de hangen.
Normaal zou je nu het gehakt erbij dumpen, maar die stap heb ik overgeslagen. In plaats daarvan de kruidenmix, twee blikken tomatenblokjes, een kaneelstokje, cacaopoeder en een paar schepjes chipotlespasta (ik kon de fijn gesneden chipotles in adobosaus niet vinden). Dit alles even kort laten sudderen. Vervolgens een blokje appelhout op de kooltjes gelegd en de convEGGtor erin geplaatst. De buurtjes waren verlekkerd aan het snuiven.
Dit goedje ongeveer anderhalf uur laten staan bij een temperatuur tussen de 160-170 °C. In het laatste half uur de zwarte- en kidneybonen erbij gevoegd. De krieltjes had ik in de Airfryer afgebakken met wat olie. Die gingen er de laatste vijf minuten bij in.
Mijn vrouw en ik waren over het eindresultaat erg te spreken.
Noskos vertelde in zijn video dat het échte chilipoeder een mix is waarin ook komijn in verwerkt zit. Ik ben de supermarkten afgestruind naar zo'n soort chilipoeder. Die van Silvo is het juiste spul (te koop bij PLUS). Nu eerst maar eens begonnen met het gebruikelijke meng en snijwerk. Chilipoeder, peper en zout, extra komijnpoeder bij elkaar gegooid. Daarna de knoflook, rode uien en paprika gesneden.
Met behulp van de FOGO Blazaball, de BGE naar een temperatuur van 160 °C gebracht. Toen het Eitje de 150 °C aantikte, de convEGGtor basket met rooster erin gezet. Ietsje later ging ook de Petromax DO erop. Rijstolie erin en de paprika met uitjes glazig laten worden. Drie teentjes gehakte knoflook voor wat extra smaak. Moet morgen op mijn loonslaaf-onderkomen immers wat collega's van me afhouden. Die vergaderingen beginnen me écht de keel uit de hangen.
Normaal zou je nu het gehakt erbij dumpen, maar die stap heb ik overgeslagen. In plaats daarvan de kruidenmix, twee blikken tomatenblokjes, een kaneelstokje, cacaopoeder en een paar schepjes chipotlespasta (ik kon de fijn gesneden chipotles in adobosaus niet vinden). Dit alles even kort laten sudderen. Vervolgens een blokje appelhout op de kooltjes gelegd en de convEGGtor erin geplaatst. De buurtjes waren verlekkerd aan het snuiven.
Dit goedje ongeveer anderhalf uur laten staan bij een temperatuur tussen de 160-170 °C. In het laatste half uur de zwarte- en kidneybonen erbij gevoegd. De krieltjes had ik in de Airfryer afgebakken met wat olie. Die gingen er de laatste vijf minuten bij in.
Mijn vrouw en ik waren over het eindresultaat erg te spreken.