- Berichten
- 1.774
Zelf kip lollies maken, een lekker hapje op de barbecue.
Maar laten we bij het begin beginnen. Paar mooie drumsticks gehaald, rondom insnijden.
Vervolgens het gewrichtje weghalen.
Verwijder dan de aanwezige peesjes en vergeet vooral het scherpe botje (wat aan het lange bot zit) niet weg te halen.
Dan duw je alles naar beneden en zo heb je kip lollies.
Daarna ging ik de kipjes kruiden en zelf gebruikte ik een kant en klare rub die ik vaker bij kip of varkensvlees gebruik.
Een rub met een beetje pittigheid erin.
Laagje boter in een alu bakje en de lollies kun naar de bbq.
Barbecue verwarmd naar zo'n 180?C. en mijn bakje met kipjes ging er indirect op. Verder wat appel wood chips toegevoegd.
Bij het bereiken van een kerntemperatuur van 70?C. ging ik de lollies dippen in een warme barbecuesaus.
De barbecuesaus heb ik gemaakt van 160ml tomatenketchup, 1 eetlepel bruine suiker, 50ml worcester saus, 1 eetlepel mosterd en 50ml water.
Breng dit al roerend aan de kook en kook het daarna 15 minuten zachtjes door.
Dan nog een kwartiertje op de barbecue.
En de kip lollies zijn klaar, zoetje aan de buitenkant, wat pittigheid daaronder, al met al, lekker en bijzonder mals en sappig B-)
ook bewegend te zien natuurlijk op: https://www.youtube.com/watch?v=qG_crBLav0o
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
Maar laten we bij het begin beginnen. Paar mooie drumsticks gehaald, rondom insnijden.
Vervolgens het gewrichtje weghalen.
Verwijder dan de aanwezige peesjes en vergeet vooral het scherpe botje (wat aan het lange bot zit) niet weg te halen.
Dan duw je alles naar beneden en zo heb je kip lollies.
Daarna ging ik de kipjes kruiden en zelf gebruikte ik een kant en klare rub die ik vaker bij kip of varkensvlees gebruik.
Een rub met een beetje pittigheid erin.
Laagje boter in een alu bakje en de lollies kun naar de bbq.
Barbecue verwarmd naar zo'n 180?C. en mijn bakje met kipjes ging er indirect op. Verder wat appel wood chips toegevoegd.
Bij het bereiken van een kerntemperatuur van 70?C. ging ik de lollies dippen in een warme barbecuesaus.
De barbecuesaus heb ik gemaakt van 160ml tomatenketchup, 1 eetlepel bruine suiker, 50ml worcester saus, 1 eetlepel mosterd en 50ml water.
Breng dit al roerend aan de kook en kook het daarna 15 minuten zachtjes door.
Dan nog een kwartiertje op de barbecue.
En de kip lollies zijn klaar, zoetje aan de buitenkant, wat pittigheid daaronder, al met al, lekker en bijzonder mals en sappig B-)
ook bewegend te zien natuurlijk op: https://www.youtube.com/watch?v=qG_crBLav0o
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ